20 mars 2007

Jorå, halvhyfsat, så att

Vi på Tre Hörnor Straff lever efter de klassiska svenska fotbollsdygderna. Om någon frågar oss hur vi tyckte det gick för oss i dag svarar vi att det får andra bedöma. Men nu vågar vi oss på att med lite klädsam motvilja påpeka att nån annan faktiskt har bedömt att vi ska vara med i
antologin "Årets bästa texter om sport - Goda Nyheter 2006" som ges ut av Journalisten och Atlas. Det är Statlig utredning chockar supportrar som funnit nåd för juryns ögon. Hur det känns? Jorå, det är många känslor som far genom huvudet just nu, det går knappt att beskriva...

Men särskilt glada är vi såklart att få dela utrymme med Simon Bank, Mats Olsson och Johan Orrenius. Orrenius har med två texter och det är bara rätt: de tyckte väl att vi andra skulle bli demoraliserade om han fick ännu fler. Christian Olsson och Ralf Edström "Sverige-Liechtenstein, Radiosporten, Sveriges Radio" är överraskningen i listan; kan det verkligen handla om en utskrift av hela referatet?

5 kommentarer:

leifengkvist sa...

En helt fri association: Christian Olsson håller dessutom på Örgryte. Så i det Olssonska hemmet vankas det nock Estrella och Lasse Stefanz ikväll för att fira utmärkelsen.

Annars hade jag gärna läst om en Olsson-klassiker som Tyskland-Kroatien EM-96 "Tysken trampar på honom och säger: jäkla...kroat". Eller när Raffe försöker lugna ner Granqvist efter Zlatans klackmål. Stor humor.

The Bad Boy from Beddinge sa...

Jesper: Sååå märklig är väl inte Orrenius, så att han borde haft fler än två. Tycker inte ens att Bubka platsar med självklarhet. Det faktum att Offside är representerad av en enda text och Expressen av sex, säger nog något om juryns tillförlitlighet. IMHO.

The Bad Boy from Beddinge sa...

Sorry, såg nu att det var två texter från Offside. Lernebys också. Men ändå. Två från Sveriges bästa fotbollsmagasin. Och sex från Expressen. Och ingen från Erik Niva. Svårt att ta på allvar. Men Grattis, Jesper. Glömde säga det. Du, om någon, borde haft två eller mer. Mourinho i duschen borde lätt ha platsat.

Hagström sa...

Grattis Jesper - och kul att de uppmärksammar en text från en blogg!

Jesper sa...

hagström: tack!

bad boy: ja, där är många som inte är med och som kunde ha förtjänat att vara med. Niva noterade jag själv, men även Christofer Brask och Offsidekillar som Ystén, Roosvald, Göransson och Regnell. Jag vet inte vad som skickats in till juryn och hur de har tänkt. Orrenius gillar jag skarpt och det är klart att han kan bli bättre, som vi alla, men det som känns med honom är att han verkligen försöker bli det i en omgivning som inte alltid uppskattar eller förstår vad som är bra. Artikeln om honom i nya Journalisten framhäver t ex som lysande gestaltningskonst och detaljobservation att han skriver att Ben Johnson är "kompakt och kort" - då har man inte stora krav på gestaltningsförmåga, men i en miljö där pratminuset har slagit ur all efterfrågan på sånt kan det naturligtvis framstå som så. Vad man får säga är väl i alla fall att utvecklingen går åt rätt håll och att J.O. är ett av de bästa exemplen på detta.