14 februari 2007

My funny Valentine


För att fira Alla hjärtans dag uppmärksammar vi vår favorit-Valentin, kärleksaposteln Ivanov från Moskva, som i de ryska anakoreternas efterföljd försökte bekämpa våldet, illviljan och bedrägeriet under VM-matchen mellan Portugal och Holland i somras. För detta fick han, precis som sina stora föregångare, röna spott, spe och förföljelse. Respekt, säger vi!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kan väl passa på att hylla en av hans domarkollegor också.

http://www.youtube.com/watch?v=CwFw6fWoEnw

Till och med semaforen Frisk framstår som återhållsam i jämförelse.

Tim

Jesper sa...

Jag vet bara inte vad någon hbt-person skulle säga om rubriken "Gay referee".

Jag tänker genast på brasilianaren som visade ut Teddy i somras och det förfärliga hånflin han då avfyrade. Teddy som ändå tänkte pensionera sig från landslaget borde ha nitat honom.

Martin sa...

Valentin förtjänar inte all skit han fick ta efter VM. Särskilt inte korrupt-Blatters kritik.

Kolla förslagsvis det gamla inlägget

http://wm.blogg.se/260606084107_time.html

där följande stycke finns att läsa:

"Domarinsatserna har, med ett litet, litet fåtal av undantag varit riktigt bra denna turnering. Den bästa insatsen av alla (kanske den bästa jag någonsin sett) var Ivanovs kortkavalkad igår. Det var fantastiskt att se att han vågade hålla sig efter boken, och efter den nivå han bestämt sig för från början, trots att de övertända spelarna urartade. Och trots att han skulle framstå som en överkänslig dagisfröken. Och trots att han visste att okunniga tittare, som fotbollens mäktigaste man - Joseph S. Blatter - skulle tycka att han var en clown och att han därför brände sina rättmätiga chanser att få döma finalen. Trots det vågade han hålla sin linje, inte vika en tum. Inte ett enda av de 16 gula kort som delades ut (av vilka fyra blev röda) var felaktigt, eller ens tveksamt. Fantastiskt!

Valentin Ivanov borde döma så många matcher han orkar, och då särskilt finalen!"

Jesper sa...

Martin: jag håller helt med om detta.