12 januari 2007

You can check out any time you want...

Känns tämligen logiskt att Beckham och hans skrynkelhundar hamnar på Hotel California. Vore det inte ett logiskt karriärsteg även för "Freddie"?

8 kommentarer:

Dysterkvisten sa...

Jag gillar Becks uttalande: "Jag gör det inte bara för pengarna".

Eller jag menar, jag gillar det inte. Fockoff, Becks. Bar ärlig istället.

Förövrigt är det EXTREMT underhållande att läsa bloggarna Laul, Luhr och Ekwall... här finns hela tiden mellan-raderna-attacker mot någon av de andra (Luhr & Ekwall har liknande uppfattningar om Laul, Laul skjuter vilt på båda); och det har blivit så makalöst navelskådande ("jag var först med nyheten!"; "nej jag var"; "nej, jag var, men jag hann inte skriva för jag var tvungen att dra en kabel"; "jamen jag var först"; "jamen bara med nyheten att han var klar för AIK jag var först med att han hade skrivit på"; "ja, och jag är med i all media hela tiden"; "men du är ju så jävla självupptagen" och BLABLABLABLABLA).

Men som sagt, stor underhållning att läsa.

Isobel sa...

Men jag tror inte att han bara gör det för pengarna! Inte bara de han tjänar på det omedelbart i alla fall. Fru Becks vill säkert jättegärna flytta till LA, och han tänker på en framtida karriär inom show-biz efter de här två åren eller vad det nu blir som är kvar på fotbollen. Han är inte särskilt känd i USA faktiskt. Och jag gissar att det är lika mycket av en utmaning för honom som fotbollen.

Billy Swan sa...

Känd är en relativ term.
Med den här dealen minskades inte hans kändisskap direkt.
Tunga sportsajter som espn och Si.com la direkt in nyheten bland sina toppar.
Och båda pratade just om hans ikon-status, snarare än hans kvaliteter som fotbollsspelare, som det som gör dealen, i brist på vettigare ord, vettig.
MLS har tydligen ett lönteak, men varje klubb har rätt att göra undantag för en särskild spelare. Ronaldo ryktas redan vara på väg, Expressen slriver om att Arsenal kickar Ljungberg för att han har en Hollywood-agent så i teorin låter det som att en trend kunde vara på gång.
En sak talar dock emot det. Den störste "kändisen" har redan gått till LA. Okej om Zidane gör come-back, men hur många biljetter säljer Ljungberg (av rädsla för Jespers något dubbelomoraliska vrede vågar jag inte skriva "Fre....")i Salt Lake City? Ronaldo i Columbus?
Anschutz har väl råd att gambla, men jag undrar. Becks kontrakt är inte lätt att räkna på i och med att "endorsements" ingår, men 250 miljoner dollar på fem år gör honom mer välbetald än samtliga NBA-, NFL- och MLB-lirare som i och för sig inte har "endorsements" som en del av spelarlönen.

Dysterkvisten sa...

Alltså, fullkomligt OT, men borde inte skidskytte vara extremt stort i USA? De älskar ju sporter där det finns en massa statistik. I skidskytte finns det en massa statistik över alla små moment, det finns olika sträckor att åka och stafetter och hit och dit och upp och ner och det är fan världens bästa sport. Måtte amrisarna få upp ögonen för det här, så kanske tunga sportsajter som espn och Si.com lägga in nyheter om Nisses värdelösa skytte, cjb:s musretare och Ferrys humor leta sig in bland deras toppar.

förresten, det bästa för oss skidskytteälskare - och det värsta för alla arbetsgivare - är att www.biathlonworld.com direktsänder alla loppen!

Isobel: ah, well, ok, nevermind. det är sant. men inbilla mig inte att han åker dit för att utveckla sitt fotbollskunnande. han hade väl kunnat varva ned i elfsborg? peta mobaeck på högerbacken?

apropå USA: vad fan hände med Freddy Adu? har han blivit könsmogen än? borde han inte vara aktuell för någon europeisk klubb?

och: en rörande liten blänkare om Svarre i någon av kvällstidningarna idag. såg ni den? att han hjälper små ghananer lära sig spela fotboll? han är ju ändå kungen, den gode Svarre. svårt att tänka mig honom kasta ispärlor i bakhuvudet på barn/slå barn eller vad det nu var som hände där när han var reservlagstränare i england.

ja. fredag. jag tänker inte jobba mer idag. därav långa, betydelselösa bloggkommentarer.

Goesta sa...

Det är intressant på riktigt det där, att det faktiskt nästan känns som ett logiskt karriärsteg också för Ljungberg. Det är det där med varumärket, det går liksom inte att vara ikon/superstjärna/Calvin Klein-skrev och spela i Getafe eller Portsmouth eller FC Basel. Hur bra man än är.

Det är en situation som är unik för den nya generationen superstjärnor, tror jag.

Alternativet är att Ljungberg gör en Magic Johnson och börjar spela i ett litet lag som tar sitt namn efter honom. Halmstad BK blir Freddie FC?

Jesper sa...

Ja, och när nu inte Hedman får spela i Chelsea kan han väl bara fortsätta västerut? Och Brollan kan väl göra comeback och spela ihop med Dr Alban och Björn Borg han Fjärde Mannen (alltså inte Nylander..) Det kunde nästan bli ett totalkoncept, ett sorts Soccer Celebrity Big Brother där man tv-sänder träningarna och spelarfruarnas fester.

Staffan sa...

Skulle tippa att en anledning till att han får så mycket är att LA är den enda staden i USA som har två lag i MLS. Det andra, Club Deportivo Chivas USA, är ett systerlag till ett av de stora lagen i Mexico. Egentligen är detta inget som har uppmuntrats av MLS eftersom de inte vill ha mer än ett lag i varje stad och Galaxy är det lag som MLS gav den första franschisingen i LA. Men eftersom man Galaxy inte fick någon publik från den stora Mexikanska minoriteten så såg man sig nödgade att ge en franschise till ett rent mexikanskt lag i staden.

Detta har fått till följd att Chivas idag spelar inför en mexikansk storpublik i LA samtidigt som ingen bryr sig om Galaxy.


Att nu MLS (i USA skriver man inte kontrakt med lagen utan med ligan) värvar Beckham för att låta honom spela i Galaxy skulle av den konspiratoriske ses som ett försök av MLS att få sitt favoritlag att bli större än invandrarlaget Chivas.

(Som om allsvenskan skulle värvat Henke Larsson till Södertälje FF för något år sedan för att man var rädd för Assyriska).

En annan aspekt av dealen är naturligtvis att Becky är en Adidas figur och vilka är det som klär upp alla MLS-lag?

Anonym sa...

MLS tar säkert Cirkus Beckham för pengarna.
Men jag tvivlar på att David själv har ekonomiska motiv till något längre.
Vad tusan är det han kommer att ha råd med, som han inte redan har råd med?