12 januari 2007

Möjligheterna är, som bekant, oändliga


Vad bör Fredrik Ljungberg göra nu?
Satsa på en Hollywoodkarriär
Satsa på en Hollywoodkarriär av mer avklätt slag under artistnamnet "Freddie the swede"
Gå till Juventus
Gå till Halmstad BK och kräva att klubben byter namn till FC Freddie
Gå sönder
Annat
  
Free polls from Pollhost.com

7 kommentarer:

Malena sa...

Han ska ju stanna i Arsenal!

Det enda acceptabla alternativet.

Jesper sa...

malena: jo, men han ska ju spela också. Kan inte riktigt se poängen med att han plötsligt förvandlas till Andreas Johansson eller Björn Runström och sällar sig till svenska bänknötargänget i Premier League. Bli hemvändare, Ljungberg! Janne Andersson, Fotbolls-Sveriges mest sympatiska personlighet, förtjänar det!

Kattmorfar sa...

...liksom möjligheterna till analogier från djurriket i en helt vanlig sportkrönika: kameleonter, skräcködlor, illrar, hästar, svalor, you name it!

Malena sa...

Jesper: Jag har i och för sig inte sett Arsenal spela så mycket på länge, men om Ljungberg inte platsar där så beror det väl på skador, och skador gör honom väl till bänknötare i vilket lag som helst - även HBK.

Jag tror Ljungberg skulle vara ännu mycket mer uttråkad än Henke i Allsvenskan. Jag förstår inte poängen med att han redan nu skulle ge upp och börja spela på en så låg nivå.

Jag kanske är naiv, men jag har faktiskt svårt att se Ljungberg i någon annan klubb än Arsenal. Jag tycker inte alls det låter logiskt att han skulle gå till USA till exempel, jag tycker det låter logiskt att han stannar i Arsenal där han varit så länge. Någon slags lojalitet måste utvecklas under den tiden, hur mycket det än handlar om business och Emirates och Calvin Klein och sånt, också. I alla fall hade det varit väldigt konstigt att se Ljungberg i någon annan tröja än Arsenals.

Jag tror han själv helst avslutar sin karriär som Dennis Bergkamp gjorde, som Arsenalveteran pensionerad från landslaget. Det kanske inte hade varit så bra för Sveriges landslag, men det låter som det mest logiska tycker jag. Och sympatiskt, fast inte riktigt på ett Janne-Andersson-sätt.

Jesper sa...

malena: Om jag nu ska vara seriös så håller jag naturligtvis med dig. Vissa spelare kan man aldrig tänka sig återvända till Allsvenskan (Dahlin, Brolin, Pär Zetterberg, Zlatan) och Ljungberg tillhör dem. Ska han också pensionera sig från landslaget? Nja, till skillnad från Henke tror jag att han tycker att han har en hel del kvar att uppnå, och han är ju heller ingen family man. Annars har vi ju nu annars, för första gången sedan Torbjörn Nilsson landslagsstrejkade, en situation med Henke där en av Sveriges absolut bästa spelare inte ställer upp i landslaget. Då får man väl säga till sig att detta för ett halvår sen verkade som helt rimligt och oundvikligt - jag tror fortfarande inte att segern över Spanien hade kommit utan nydaningen. Och Henke hade nog aldrig hamnat i Manchester U heller, det hade han inte haft motivation till. Så kan det gå, för att uttrycka sig djupsinnigt.

Jesper sa...

kattmorfar: ja, men så var det också den svenska fotbollsjournalistikens störste domptör som svingade piskan.

Malena sa...

Jag har en tendens att svara seriöst när andra skojar.

Ljungberg har ju precis blivit lagkapten och verkar väldigt nöjd med det så jag tror inte han kommer pensionera sig från landslaget på ett tag. Men sen nån gång kanske. Om inte annat så på grund av skadorna.