13 januari 2007

Advanced learning

Det finns sånt de inte lär ut på BVC. En sån grej är att hålla borta en ettåring med benet när man pissar, för att han inte ska resa sig upp mot toalettstolen och känna med handen på strålen. Jag är ledsen att behöva berätta detta för er barnlösa, men det är sånt de gör. En annan är att hitta pausknappen så man kan stänga av dem under den tid en fotbollsmatch varar. Osäkert alltså om jag kan se Henke mot Aston Villa i eftermiddag. Men jag erkänner att det är första gången sen jag vet inte när som jag verkligen vill se en europeisk klubbmatch.

5 kommentarer:

The Bad Boy from Beddinge sa...

Ville kan komma hit och pinka, eller snacka om han så föredrar. Vi är hemma till strax före sex. Jag kan inte minnas när jag brydde mig mindre om en ligamatch. Bättre att sitta här och jobba och lyssna på Tingsek.

Anonym sa...

Ett tips från en rutinerad tvåbarnsfar: sitt ner och pinka.

Jesper sa...

anonymous: detta är mitt tredje. Min erfarenhet är att även om man sitter ner - jag har viss erfarenhet av den positionen också, även om vi inte behöver gå närmare in på den saken - så klättrar de på en.

...grönvita sidan upp! sa...

Lite multitasking är allt som krävs, fråga bara "Var är bollen?" hela tiden så håller barnet sig roat i en halvlek åtminstone.

Eller så har jag bara haft tur.

Vad gäller pinkandet behöver du väl inte hålla den med båda händerna? Eller måste du säkra locket också? Det finns lås för sådant.

Sitter man och pinkar kan man ge sig fan på att de spolar i stället.

Jesper sa...

gsu: jag ska träna upp enhandsfattningen. Det ger mig ett projekt att ägna våren åt (jag har just fått veta att det nog inte blir nån dagisplats förrän i augusti...)