15 januari 2007

Lord Lars

I sin bakvända keps såg Lagerbäck ut som en deklasserad engelsman som tappat stilen och gone native i en roman av Graham Greene. Är det Hugo Chávez som nått fram till hans socialistiska hjärta? Kommer han att hoppa av för att smuggla vapen till zapatisterna eller lära ut mittfältsdiamanten till urbefolkningen i Amazonas?

P.S. På tal om ingenting - lever Alexander Östlund längre? D.S.

6 kommentarer:

Erik D. sa...

Östlund lever men har mobilen avslagen.

Jesper sa...

Den där petningen verkar sitta djupt. Jag såg att han satt på bänken i Southamptons senaste match - det vore intressant att veta om det förekommit någon kommunikation mellan honom och F-kaptenerna.
Sjukt egentligen - de som borde åka med till Sydamerika är hela det här mellanskiktet som aldrig riktigt spelat i A-landslaget och som nu är spridda över Europa. Sharbel Touma, Kennedy, Antonsson, Runström, Hysén och Andreas Johansson. Det finns en egendomlig spökzon nuförtiden mellan det skandinaviskbaserade landslag som används på vintrarna och det riktiga A-landslaget.

Erik D. sa...

Så rätt du tänker Jesper. Ordet spökzon passar mer än bra i detta sammanhang och jag ser fram emot den dag "vinterlandslaget" ser annorlunda ut. Om Lagerbäck/Andersson hört av sig till "Salle"? Knappast troligt. En eventuell konversation mellan parterna vore mer än intressant att ta del av.

leifengkvist sa...

Så rätt du tänker Jesper (del 2): Det är en väldigt konstig urvalsmetod att basera ett landslag på var geografiskt spelarna är baserade och inte på: de som har en (liten) chans att tillföra "riktiga" landslaget något.

Då skulle de B-lirarna du räknar upp vara självskrivna. Alternativet är ett U-21 lag med framtidsmän. Men att vara 30 år och "Sveriges 12te bästa mittback" ska inte ge en landslagsplats bara för att man råkar harva kvar i Allsvenskan. Det är ju bara meningslöst.

Eller så ser F-kaptenerna resan som ett tillfälle för dem själva att hålla igång - testa system och idéer, utveckla sin coachingmetodik, öva på samlingsrutiner (ingen som smyger ut efter läggdags på denna resan va?) etc. Egentligen spelar det ingen roll vilka spelare som åker med, de kunde tagit med Degerfors eller BP eller vilka som helst. T.o.m. Östlund kunde varit bra om de vill öva upp sina auktoritära sidor.

Jesper sa...

erik d och leif e: i och för sig misstänker jag att det inte enbart är F-kaptenernas fel. Många (eller rentav alla) av de nämnda spökzoninvånarna vill nog hellre sitta på bänken i sina proffslag än att åka till Sydamerika med landslaget.

Anonym sa...

Jag tror helt enkelt att de flesta av kontinent-bänkisarna inte FÅR åka för sina bossar. Och åker dom ändå, så blir dom utstraffade ur klubbarna, får åka hem, och få ut betydligt lägre löner.