19 december 2006

Tre gubbar, tre gubbar från pepparkakeland

Julstök pågår i Malmö FF. Det är de tre gubbarna Olof Persson, Yksel Osmanovski och Anders Andersson som enligt våra källor fått veta att de inte längre är önskvärda i pepparkakeland. Tomtefar Åkeby har tydligen beslutat sig för att det inte längre räcker med snälla barn. Vi får se om någon av de tre följer den vandringsrutt för gamla MFF-are som var vanlig för 15-20 år sedan och dyker upp nere i Trelleborg. Det enda man väl med säkerhet kan säga är väl att det kommer att bli en förändring till det bättre för de tre - det är närmast en naturlag att en spelare blir fantastisk bra i samma ögonblick de lämnar Malmö FF.

33 kommentarer:

francophobe sa...

Jag har förstått att Åkeby gillar Anders Andersson, skulle bli förvånad. Men om så är fallet så lär det vara fler spelare på ingång. Jag tror inte att man hade tänkt att spela med Daniel Andersson, Joakim Nilsson och Ola Toivinen i ett tremanna mittfält.

Jesper sa...

Min källa sade sig ha fått det från spelare i MFF-truppen. Vi får se. Men att det är spelare på ingång lär väl inte vara någon vild gissning.

leifenkvist sa...

Några dåliga ska ut och några bra ska in. Jag hoppas bara att detta sker före allsvenskan börjar och att man inte väntar och sen byter ut hela truppen under sommaren. Då blir det ännu en pannkakesäsong.

Angående alla de spelare som blir bra när de lämnar MFF. Kan det vara så att träningen i Malmö är fantastiskt bra, men att matchcoachning eller pressen från omgivningen blir för stor för spelarna. Den fotbollskunskap man fått i Malmö blommar ut på annat håll. Och med dålig omgivning gissar jag snarare på gubbarna runt laget (Madsen, Borg et al.) än fans, media och Åkeby

Jesper sa...

leif e: pressen från omgivningen tror jag är en faktor. historiens tyngd.

francophobe sa...

Eftersom MFF har sålt spelare för drygt 200 miljoner de senaste 5 åren så vore det väl tusan om de inte blev bra, annars hade man ju betalt överpris. Bech var Esbjergs dyraste nyförvärv någonsin.

Johan Andersson, Jimmy Dixon, Ola Toivonen och Theorin(?). Ytterligare en spelare för att ersätta Anders Andersson, jag tvivlar verkligen. Men jag hoppas faktiskt att du har rätt.

leifengkvist sa...

jesper: Men varför ligger historiens tyngd så hårt på MFF-spelarnas axlar och inte säg på Manchester Unitedspelarna? De har ju otroligt mycket tyngre tradition, men man kan ju inte säga att Nicky Butt eller Neville (vilken N det nu är som lämnat) har blivit bättre efter att sluppit undan den.

Nä, det måste vara nåt annat. En hemlighet som ligger djupt begravd under Kulan. För visst var det i samband med Kulans byggande som Malmö började förlora?

Varje gång man sålde en spelare på 90-talet så gick pengarna till att köpa loss den där Kulan. Av Madsen? Eller av någon mörkare kraft?

Erik D. sa...

Att MFF engagerar så många är ett skönt bevis på att Stockholm inte alltid är den stad som allt kretsar kring när det gäller Allsvenskan.

leifengkvist sa...

På tal om Stockholm och fotboll: Var kommer man kunna följa TFFs allsvenska äventyr i Stockholm, Jesper? Har ni signat nån restaurang?

Med Trelleborgstema skulle man kunna tänka sig Koh Phangan (palmer), Tullkrogen (på den södraste udden) eller Alladin (går åt en hel del gummi...).

Jesper sa...

leif e: jag hoppas någon tff-are i sthlm läser detta och kan komma med nåt tips, som trebarnsfar kommer jag knappt utanför dörren nuförtiden... (har inte sett TFF live sedan våren 2004, 0-0-matchen mot AIK...)

Manchester U var faktiskt hört tyngt av historien från det att Matt Busby slutade (1970?) tills Alex Ferguson började få framgång (vilket tog ett bra tag). Tränare knäcktes, laget åkte ur division I. En engelsk motsvarighet till Helsingborgs IF.

Jag minns av vi för någon månad sedan här på bloggen var inne på att det var alla samlade förbannelser som Eric Persson drog på sig under sina glansdagar som nu verkar retroaktivt...

francophobe sa...

Är detta en Stockholmsblogg?

leifengkvist sa...

Jag lider tillräckligt av att se alla Malmös matcher. Tyckte mer det var kul att tänka sig att det skulle finnas fler TFF-fans i Stockholm än vad som ryms i ett vardagsrum ...För övrigt har ju tom Elfsborg, svenska mästarna, ett TV-hak i stan nu.

david sa...

Är inte monstruösa trycket i malmö lite av en skånsk folksägen? Jag menar, malmöbor älskar att odla myter om sin stad och sitt fotbollslag. Många tror fortfarande att året är 1979 och att de flesta spelare fruktar Malmö stadion, trots att dagens lag har mindre balls än vad Pia Sundhage någonsin kommer att få. Den famösa raplåten "ni ska akta er för malmö" är väl ett bevis på just det. Varför skulle "trycket" i Göteborg och Stockholm vara mindre än det i Malmö?

francophobe sa...

Finns det en raplåt som heter ni ska "akta er för Malmö"? "Välkommen till Malmö" känner jag igen, men den är väl ändå rätt snäll.

I AIK och IFK finns detta tryck också, det som möjligen skiljer MFF är att det är det enda storlaget som är ensamma i sin stad. Så är det inte i Göteborg och Stockholm. All medial uppmärksamhet faller på MFF, går det dåligt så skrivs det bara negativt om MFF i Sydsvenskan, Skånska Dagbladet och KvP. Går det dåligt för Djurgården så kan det fortfarande gå bra för AIK och därför inte uppmärksammas fullt lika mycket i DN, SvD och kvällsblaskorna.

francophobe sa...

Jag menar naturligtvis "går det dåligt för AIK så kan det fortfarande gå bra för Djurgården och därför inte uppmärksammas lika mycket." inte tvärtom.

david sa...

Sen kan man ju fråga sig vad som är värst: att leva med hotet att få magsura kommentarer av Åke Stolt eller att fysiskt hotas av diverse halvfacistiska våldsfalanger, som i AIK-spelarnas fall?

Anonym sa...

Inte för att jag anser att det är något att skryta med, men både Peter Ijeh och Bovar Karim har fått påhälsning av MFF supportrar. Om jag inte minns helt fel så fick Roland Andersson sin bil sönderslagen 1998.

...grönvita sidan upp! sa...

Jesper: Vänta nu, nu blir man lite förvirrad. Är det här en stilpastisch av typisk Silly Season-ryktesspridning eller har 3HS fallit till föga för trycket och slagit sig på skvaller på allvar? Välkomna i klubben i så fall. Medge att det kittlar lite.

The Bad Boy from Beddinge sa...

Anonymous: Det där med Karim var ett påhitt från den lille paranoide pojken, himself. Och Ijeh fick inte besök, bara något förvirrat hot från någon enskild wannabehuligan. Och Rolles bil har aldrig blivit sönderslagen. MFF:s supportrar är kort sagt ganska fridfulla. Det mest krigiska de gjort på senare tid är väl den där banderollen om Åkebys avgång.

Jesper sa...

gsu: nej, detta är ett helt ärligt menad ryktesspridning. Vi är förhindrade av vår allmänna livssituation för att kunna bedriva denna verksamhet på ett systematiskt sätt, men ibland kommer berget till Muhammed och då tillåter vi oss att odla denna ljuva kittling. Som ju får även en isolerad hemmapappa att för ett ögonblick känna sig som en deltagare i världshändelserna...

P.S. Jag vet vem som kommer att får Expressens pris för årets bästa barnbok också! D.S.

leifengkvist sa...

På tal om rykten och MFF är Sami Hyypiäs dementi en pärla:

"With all due respect to the Swedish league and Malmö, there is no chance whatsoever, I'd be moving there. I hadn't even heard that kind of rumour before Sunday. Besides, if it should happen, that I wouldn't get games at Liverpool anymore, I would continue my career either in England or in Central Europe and not in Scandinavia.

It seems incomprehensible that some journalists don't have any moral standards. They just sit by their computer, make up their own transfer stories and publish them. Unbelievably immoral stuff."

Jesper sa...

Det verkar inte lämna något utrymme för tvivel...

Studiomannen sa...

Och med tanke på att Francophoben säkert kliar sig i huvudet av mina tidigare inlägg om t ex Zlatan kanske det förvånar att jag tycker att han har slagit huvudet på spiken!

Jag gillar Olof Persson. Han är inte bättre än t ex Majstorovic enligt min mening och jag har sett Persson göra ett antal plattmatcher, men eftersom han jobbar som fan (och så heter det i hans fall) precis som rensaren Ölme (jo man ska jämföra) är han någon slags hjälte i min bok.

francophobe sa...

Har valt att inte nämna den där Zlatan historien för di skull, vad ska man säga... Dålig timing!

Du har lite fel om Olof Persson, han är tyvärr inte den som lyfter ett lag i motgång. Folk tror att han är sådan bara för att han har rakat skallen. Det är en bra spelare som tyvärr lider samma sjuka som många ur den mycket talangfulla generationen som slog igenom på 90-talet. Hängaläpp. Jörgen Pettersson, Anders Andersson, Yksel Osmanovski och Olof Persson. Alla lider av det.

Jesper sa...

Jag är också svag för Olof Persson. Och Anders Andersson. Och ser dem därför gärna i Trelleborgs FF, ett lag där man av hävd uppskattar kvaliteter som deras. Flytten från MFF till TFF brukar fungera bättre än den i motsatt riktning, fast Christian Karlsson kanske hävdade sig lite bättre än Fritz och stackars Abelsson.

leifengkvist sa...

Fritz spelade väl aldrig i MFF? Eller fick han nån match? Det är väl för all del ett misslyckande.

Även om jag egentligen tror som david ovan att det malmöitiska "trycket" är storligen överdrivet kan Abel vara exemplet som motbesvisar oss. Han såg så nervös och skräckslagen ut när han sprang in på Stadion att man förundrades över att han överhuvudtaget lyckades andas.

Det tredje TFF-namnet du nämner hade jag hoppats aldrig läsa igen. Åtminstone inte i en så här vänlig blogg. Nu har du förstört julen jesper. Usch!

Jesper sa...

Ja, det kanske var fel krydda i just den glöggen...

le sa...

Hur var det förresten med Patrik Andersson och Christian Karlssons fru?

leif sa...

Som nyårslöfte tar jag på mig att inte sprida några mer rykten om Fruar, Fyllor eller Fortkörningar. Bara Fotboll.

God Jul, Leif

Studiomannen sa...

Jag har också åsikter om Christian Karlsson. För övrigt har jag det om Mats Lilienberg också... :-D

God Jul alla!

Studiomannen sa...

Franco: slutord om Zlatan: EXTREMT dålig timing. Det går ju rätt hyfsat för honom! :-)

Jesper sa...

studiomannen: How about Hermansson?

francophobe sa...

studiomannen

ha ha, what can I say...

Studiomannen sa...

Jesper: tig! :-D