14 december 2006

Charity Shield på svenska

Så har då även Sverige fått en Supercup - en match mellan föregående säsongs seriemästare och cupmästare. Veckan innan Allsvenskan börjar ska Elfsborg och Helsingborg göra upp om den nya titeln. Och även Linköping och Umeå. Bra eller dåligt? Kanske bara fånigt? Det är svårt att tänka sig att matchen kommer att ges någon större betydelse eller status. Å andra sidan; en låtsastävlingsmatch som föregår allvaret är knappast heller skadlig. Vad vi kommer att få är en träningsmatch som ses av fler åskådare än vanligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu riktar sig detta inte till just dig Hagström. Men det finns en grupp människor som följer svensk fotboll mest av tvång, därför motsätter de sig allt som innebär fler matcher. Royal League, utökad Allsvenska och förmodligen även Super Cup.

Matchen får åtminstone högre status än själva cupfinalen, ifall de nu har vett att låta mästarna spela på hemmaplan.

En trevlig start på säsongen, iaf för oss som inte gillar grodlår&creme fraiche.

...grönvita sidan upp! sa...

Medhåll, det är en utmärkt pseudohändelse att tjuvstarta säsongen med. Slår Brasilien - Ecuador på Råsunda, i alla fall.

Hagström sa...

Jag lutar också åt att det är helt okej att öppna säsongen på detta sätt. Men vilka ska mötas det år ett lag vunnit dubbeln? Är det cupförlorarna som är den naturliga ersättaren? Eller serietvåan?
Ser man matchen som ett möte där seriesegraren utmanas av cupvinnaren är det cuptvåan som ska ställa upp. Då blir å andra sidan Supercupen en ren repris av cupfinalen. Det kanske ändå är bättre att serietvåan får ställa upp i dessa fall. (Som inte är helt ovanliga i svensk fotboll, det är relativt vanligt att ett lag vunnit både Allsvenskan o cupen).

Anonym sa...

I det fall cuptvåan och serietvåan är densamme borde det vara ett lättlöst problem...