15 november 2006

Från Mörkrets hjärta där Ondskan härskar

En modig människa i vår bekantskapskrets anmälde sig som frivillig till att se den s k "Fotbollsgalan" på TV4 tillsammans med 12-årige Olle och den utbildade psykologen Anna. Här är hans rapport:

"Jag såg delar av fotbollsgalan, men vred mig i plågor av genans och skam. Gudars skymning, vilken idiot-TV. Måste TV 4-tjejer nästan vara avklädda? Måste Adam Alsing finnas? För att inte förstöra Olles upplevelse alldeles enades vi om att han gick upp och såg på galan på ovanvåningen och så laddade jag och Anna DVD:n med ett avsnitt av Vita huset. I början tyckte jag synd om Lagerbäck, tyckte att han också satt och skruvade på sig och jag trodde att han led av att vistas bland flams och underhållningsporr när han ändå håller på med något som han tar på stort allvar – men sedan går han in och spelar med och mimar till någon löjlig video där TV 4 som vanligt skamlöst exploaterar sina TV-profiler för att öka deras cred. Kanske är det det enda man kan göra i hans situation, att spela med."

Ett annat mysterium är Mats Olssons milda förhållningssätt inte bara till Fotbollsgalan, utan till alla TV4-sportens jönserier. Tycker han fortfarande att det är fräckt och upproriskt, som det kanske var 1993?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fotbollsgalans största underhållningsvärde är utan tvekan att läsa alla upprörda kommentarer om den, jag menar vad fan trodde ni? Det är en firmafest!

Jesper sa...

Så varför tv-sända den?

Hagström sa...

Måste man titta på allt som TV-sänds?

Fonus relax och massageavdelning sa...

Samma trötta slentriangnäll som vanligtvis redovisas i samband med fotbollsgalan, om än en aning bättre formulerat än inläggen på Svenska fans och i Mats Härds magsura krönikor. Fotbollsgalan är sportsveriges svar på mellanstadieskolgårdens glasögonprydde fetknopp. Eftersom jag utåt sett anstränger mig för att framstå som en god människa vill jag givetvis ta den imaginära fetknoppen i försvar. Fotbollsgalan är småputtrig underhållning för den stora massan som är halvintresserad av kändisar och fotboll. Det är vackert så, vi nördar får finna oss i att spela andrafiolen då och då, så jävla fin och allvarlig är inte fotbollen.

Jesper sa...

Ja men återigen, hela grejen med mellanstadiegårdens glasögonprydde fetknopp var väl att han inte framträdde i tv? annars har hagström rätt, man behöver inte titta på allt som tv-sänds. man behöver inte ha några synpunkter på nåt man inte tycker om. det är egentligen ett ganska bra råd om man vill leva ett harmoniskt liv, men hur många av oss följer det? själv såg jag till att få det bästa av alla världar - jag såg inte på fotbollsgalan, men ser till att klaga på den ändå...

Hagström sa...

Jag skulle kunna tänka mig att falla in i klagokören om fotbollsgalan var viktig för mig. Men eftersom jag tycker det är helt ointressant med galor i allmänhet och fotbollsgalan i synnerhet finns ingen anledning att bry sig. Men det är helt rimligt att ni som är angelägna om att det arrangeras en bra svensk fotbollsgala också har åsikter.