05 oktober 2006

Sista striden det är

Vissa andra händelser skulle behöva inträffa för att Roland Andersson skulle bli ledig för posten som MFF-tränare. Även om Sverige åkte dit med 0-3 både mot Spanien på lördag och Island på onsdag är det svårt att föreställa sig att Lagerbäck skulle gå innan hoppet om EM-slutspel definitivt var släckt (om inte stämningen inom landslaget havererar så totalt att folk börjar slåss med varandra inför öppen ridå) och det kan väl inte hända förrän tidigast nästa höst, inte ens i teorin. Nej, det känns lite grann som Göran Perssons sista valrörelse när jag ser Lagerbäck. Han har tröttnat på alltsammans, och oppositionen inom Rörelsen börjar bli för tydlig för att han ska kunna ignorera den, men han tänker sitta kvar tills den sista valkretsen är räknad. Sen är Lagerbäck en Ingvar Carlsson mer än en Göran Persson, men det är en annan sak. Svensk fotbolls Reinfelt heter förmodligen antingen Rikard Norling eller Magnus Haglund.

P.S. På tal om MFF, Tom Prahl är väl också ledig? Och Bob? Och hur är det med Thijssen eller Micke Andersson? D.S.

8 kommentarer:

SB sa...

Till skillnad från hur Bob hade det när han kom tillbaka för en andra sejour, kan det knappast gå sämre än vad det gjorde förra gången om Roland A skulle återvända.

Lever Antonio Duran?

Jesper sa...

Och Viggo Jensen?

SB sa...

Varför låter det som dålig skämt när man föreslår gamla MFF-tränare som ny(gamla) tränare?

Är det samma för de övriga allsvenska lagen?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Eh, jag säger Anders Grönhagen...

SB sa...

Sant, fast är han inte en nödlösning? Som det där nödhjulet som inte ens är ett reservhjul om man får punktering. Du tar dig till däckfirman på det men skulle aldrig få för dig att använda det permanent

Jesper sa...

Och då har vi inte ens nämnt Rolf Zetterlund...

Fast gamla AIK-tränare låter också som ganska kasserade sommardäck under en snöstorm. Dusan Uhrin. Richard Money. Patrick Englund.

SB sa...

Träffade Zetterlund på tunnelbanan efter HIF-MFF, han påstod att han hade hållit på Malmö.

Fiskar han efter ett nytt jobb?

Jesper sa...

Assyriskas lagledare Melek Bisso berättade för mig att när Zetterlund var i Södertälje hade han vid nåt tillfälle skrivit upp 12 spelare i laguppställningen. Och det var ändå sex-sju år sen.