29 oktober 2006

Elfsborgs lösen

Där sprang Anders Svensson och där sprang Holmén och ingen av dem tacklade Olivier Karekezi som sprang bredvid dem och i godan ro nalkades straffområdesgränsen. Det var som att se Stefan Schwarz springa bredvid Romario i den där VM-matchen 1994, med den skillnaden att Schwarz hade ett gult kort tidigare och hade order att inte tackla. Det var som att se det gamla, icke-tacklande Elfsborg sticka upp ett hårdbandsbeklätt huvud mitt i leran på Olympia. Älvsborgs lösen kostade Sverige många år av svett, möda och umbäranden. Låt oss se vad detta ögonblick av glömska kostar Elfsborg.

11 kommentarer:

Studiomannen sa...

Och ikväll får vi se vem som får slagläge inför söndagen.

Men dagens lag är Bunkeflo. Josh bloggar intressant om laget som Bunkeflo ersätter:

http://www.scriptorium.se/josh/2006/10/29/upp-som-en-sol/

Jesper sa...

tack för tips! Jag tänkte åka till Södertälje, men det blev omöjligt att familjeskäl. Var där för en månad sedan, såg ett lag utan självförtroende och halvtomma läktare - inget av det som hände igår förvånade mig tyvärr det minsta. Vi får se om Micke Persbrandts intresse för dem håller i sig...

Leif Engqvist sa...

Jag har funderat nån dag nu och kan inte alls komma på vilken sekvens med Schwarz och Romario du tänker på. I semin så var ju Schwarz avstängd så min bästa gissning är att du tänker på 1-1 målet i gruppspelet och blandar ihop Swarre och Henke Larsson? 1994 hade ju Henke rastaflätor så de var ju i och för sig utseendemässigt ganska svåra att ta fel på...I 1-1 situationen tar Henke (utan gult) en 30-meterslöpning vid sidan om Romario utan antydning till att tacklas.

Hmm, precis när jag tänker trycka på "publish" undrar jag om det här bara är ett test för att locka fram besserwissrarna i läsekretsen? Jaja, man är den man är.

Jesper sa...

Visst är det 1-1-målet i gruppspelet jag tänker på. Och visst sprang Henke bakom Romario, som en annan elfsborgare, men Schwarz fanns precis bredvid också (har inte tillgång till en tv-upptagning av målet precis nu och kan inte precisera mer) och Tommy Svensson berättade för mig, när jag var med om att göra ett rep om VM -94, att han tog på sig målet, för att han gett den redan varnade Schwarz order om att inte tackla i onödan. Henke väntade han sig kanske inga tacklingar av i något fall..

Leif Engqvist sa...

Nu var ju den där matchen lika betydelslös som sommarens 2-2 bragd mot England så Svenssons hjältemodiga offer är kanske inte så imponerande.

Tack vare AIKs oförmåga visade ju sig även Karekezis söndagspromenad sakna mening.

Leif Engqvist sa...

Eller var det något helt annat som Svensson givit order om? Hade Sverige vunnit matchen mot Brasilien hade hemmanationen USA väntat i åttondel innan Hollands supergäng skulle stå ivägen i kvarten.

Svensson visste kanske vad han gjorde när han bad om en tacklingslös andra halvlek för att få Saudiarabien och Rumänien på sin lott istället...

Studiomannen sa...

För övrigt var det en fröjd att snacka nedlåtande mot alla de som undrade hur Kåmark lyckades att bevaka Romario så förtjänstfullt som han ändå gjorde. Varför?

Därför att Kåmark redan hade nollat Romario när Blåvitt piskade PSV året innan.

Jesper sa...

Mja, Rumänien hade ju faktiskt slagit ut Argentina i vad som allmänt ansågs som 94-VM:s bästa match...

Studiomannen sa...

Och den var lysande. Mest självlysande var Hagi.

Leif Engqvist sa...

Argentina-Rumänien var en fantastisk match, men det visste ju inte Svensson i gruppspelet...å andra sidan har ju ett svenskt lag aldrig kunnat hålla sig från att gå för fullt oavsett konsekvenser. Undantaget Malmö som gör det i varje match.

Vem raderade ut Hagi i kvarten? Schwarz? Ingesson?

Jesper sa...

Håkan Mild!