20 februari 2010

Forza Bajen siempre?

Beskedet om Eguren till AIK var ännu en käftsmäll. Man ska förstås vara rationell och förstå att elitspelare (särskilt utländska legionärer) i första hand tänker på sin egen karriär osv yada yada. Men varför ska man som supporter inte få vara besviken på spelare som sviker ens förhoppningar? Det kommer att göra ont att se en spelare i AIK-tröja som jag älskade att ha i mitt eget lag.
Jag förstår den som klottrat i hans port, budskapet kan jag stämma in i: "Forza Bajen siempre?". Det syftar på det uttalande han gjorde om Hammarby efter den första lyckade tiden i Villareal. Det var så han sa i en intervju efter att ha uttryckt sin glädje och fascination över de två Hammarbyflaggorna på Nou Camp när han sprang in där för första gången. Forza Bajen för alltid. Lägg märke till att klottrandet inte uttryckte hot eller kallade spelaren för hora eller något liknande. En fråga bara, i vanmakt och besvikelse.
En annan sak är att besvikelsen egentligen mer ska riktas mot de faktorer som gjort att Bajen spelar i superettan den här säsongen - hade vi varit kvar skulle Eguren kunna spela till sig en VM-plats genom att fortsätta vinna Stockholmsderbyn åt oss. Men de faktorerna är så många och komplicerade att de inte låter sig utredas i en handvändning.
Förhoppningsvis blir Egurens halvår på Råsunda en riktig parentes som i historien kommer att vara bortglömt, ungefär som att väldigt få bryr sig eller minns att Bajenikonen Hasse Eskilsson faktiskt spelade i AIK en kort period.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du förstår att man klottrat i hans port? Ok.
Tycker du även att det är rimligt att han ska behöva ha livvakter för att få utöva sitt yrke?
Pajas.

Anonym sa...

Exakt. Det är klart att det är själva orden som är det viktiga. Inte det faktum att det är några som klottrat på hans dörr. Om någon gjorde det mot mig så skulle jag naturligtvis bara läsa själva budskapet och analysera det. Inte känna mig ett dugg stressad av att några faktiskt sprayat på min dörr... och i ljuset av det som skrivits och sagts på div forum skulle jag bara läsa ordalydelsen och fundera över den. Vad bra. Inget hot. Inget alls.

Det finns nog tusentals sätt att bättre föra fram ett budskap om man nu vill beskriva sin besvikelse än det i sig hotfulla "spraya i porten". Skärpning.

Anonym sa...

Leve forntiden! Och den är närmare än vad vi tror.
1999 gick Sharbel Tuoma från Djurgården till AIK och Andreas Johansson motsatt väg.
Utan något tjafs!
Fotbollssupportrarna blir inte bara fler - de blir dummare också.

Hagström sa...

Egentligen tycker jag inte anonyma åsikter är så mycket värda men ok, ni ska få ett svar. Jag backar och medger att sprayande i porten inte är det bästa man kan göra för att visa sin besvikelse. Och visst är det också så att handlingen i sig kan kännas som ett underliggande hot. Dessutom är det ju allmänt otrevligt för övriga hyresgäster också om det förekommer klotter i porten.

Men nog måste det ändå ha en betydelse vad som faktiskt står där. Jag är rätt säker på att jag själv skulle reagera med en helt annan oro över budskapet "HAGSTRÖM DU SKA DÖ" jämfört med till exempel "HAGSTRÖM VARFÖR GJORDE DU DETTA MOT OSS?".

Anonym nr 1:s fråga kan jag lätt besvara:
- Nej, jag tycker inte att det är rimligt att Eguren ska behöva livvakt för att utöva sitt yrke.

Klas sa...

Ok. Anonymt är inget värt. Hoppas boysen i porten lämnade visitkort. Skämt och sido, det är klart det hade kunnat varit värre. Men är det intressant? Är anonyma spraybudskap i en så infekterad soppa som det här ändå var inte hotfullt och förkastligt i sig?

Petter sa...

Sharbel och Johansson klarade det för att Djurgårde åkte ur och ingen av de hade ännu satt något avtryck i respektive klubb. (Johansson var dessutom petad i gnaget)

Två år innan det fick Jesper Jansson utstå en fruktansvärd mobbning. Hot och och klotter samt ett obekräftat rykte om kackerlackor genom brevlådeinkastet.