24 februari 2010

Expert texpert

Att observerandet förändrar det observerade vet varenda människa som lagt märke till hur lite det händer när journalistkåren har tagit sommarledigt. Det var något liknande i Champions League-matchens paus igår när de fyra experterna kastade sig över det de hade att analysera. Wenström, Flyborg, Rit-Ola och Sladjan: de var helt eniga om att Zlatan var ur slag, saknade självförtroende, "gömde sig" på plan. De visade bilder, de frös bilderna och satte kryss och pilar på dem, de läste upp procentsiffror och antal löpta meter. Det var säkert en möjlig tolkning av det som hänt dittills i matchen. Men det fick ett lätt parodiskt skimmer när Zlatan direkt efter paus räddade Barcelona mot de frejdiga tyskarna.

Det är väl som nåt gäng hjärnforskare ska tala om vad som händer när en människa blir lycklig, förälskad, engagerad. De kan beskriva de kemiska processerna; de kan inte tala om varför de äger rum. Att man kan analysera vad som händer när en fotbollsspelare inte har flyt är en liknande sak - man har liksom inte sagt mer än att så här kommer det att vara tills det förändras. Hur eller när det förändras, det vet man ingenting om.

2 kommentarer:

Mali sa...

Ärligt, är det nån som lyssnar på sladdret?
Bosse P!?!?!?!

http://maxalas.blogspot.com sa...

See what happens every day all over the world, including live soccer games with excellent connection, and seriously funny video from the everyday http://maxalas.blogspot.com