21 juli 2009

Dramatiken fortsätter

Genomsvettig följde Rain Man Allsvenskan igår. Givetvis är det den hyperdramatiska striden om niondeplatsen i den allsvenska maratontabellen som intresserar honom - där har ju Halmstad, tidigare under säsongen, hämtat in Gais fempoängsförsprång och med en poängs marginal passerat göteborgarna. Igår var Gais förbi igen så länge de ledde mot AIK. Men när Obolo kvitterade samtidigt som Malmö FF fortsatte att bränna chanser betydde det att Halmstad fortsatte att ligga en poäng före. 1570 poäng mot 1569.

I övrigt fortsätter Häcken och Gefle marschen mot höjderna. För flera omgångar sen passerade de Gårda BK på 211 poäng och ligger nu på 28:e resp 29:e plats med 220 och 214 poäng. Fortsätter de som de börjat kommer båda att ha passerat Halmia på 231 poäng innan säsongen är över. Så högt som Västa Frölunda på 257 och Jönköping Södra på 249 vågar de dock knappast sikta.

Och så har vi ju Brommapojkarna som nu officiellt är fjärde bästa stockholmslag genom tiderna. 40 poäng innebär att de nu ligger på plats 37 i tabellen, före Westermalms IF på 37 poäng. Tar de lika många poäng under andra hälften av säsongen kommer de att passera även Ljungskile, Mjällby och Råå IF och hamna på 34:e plats.

1 kommentar:

Hagström sa...

Det här måste vara en de mer intressanta säsongerna på länge för oss maratontabellsfantaster.