15 juni 2009

I Platinis tjänst

En vacker Sverigeblå adidasjacka är min, och jag är strikt tillsagd att inte använda andra klädmärken än Adidas. Sådant är livet för den som extraknäcker som reporter åt Uefa. Jag är i gott sällskap, vi är en rejäl liten armé med blåjackade rapportörer av olika nationaliteter som rör oss i grupp kring arenor och presskonferenser under U21-EM.
Jag ser fram emot att träffa Patrick Ekwall i journalistvimlet för att få hans omdöme om min utstyrsel.
Bortsett från uniformskravet finns inget att klaga på. Uefa är vänligt mot mig.
Det är också återbesök i en värld jag inte har haft så mycket att göra med på ett par år.
I går var jag på en sådan där intetsägande införmatchenpresskonferens - sådana som fick mig att vilja ta en rejäl paus från fotbollsbevakning.
Tyske förbundskaptenen Horst Hrubesch sa inför Spanien-Tyskland att "Bojan är duktig, men en spelare gör inget lag."
Juan Ramon Lopez Caro, hans spanska motsvarighet, sa att "Jag vill inte tala om Bojan, han kanske inte ens spelar från start".
Med tanke på att turneringen marknadsförs som "Stars of today, superstars of tomorrow", är det rätt knasigt med två förbundskaptener som inte vill prata om sportens största stjärnor.
Men nu är det fest, snart börjar matchen och en massa kids sitter på läktarna.
Bojan spelar, för övrigt.

3 kommentarer:

Max L. sa...

Intressant lag som Tyskland mönstrade.
En annan är ju van med en¨massa klonade Rummenigge, Hrubesch, Mullers, Libuda och Holzenbein, men detta var något helt annat.

En viss kolerisk man roterar nog i sin grav nånstans.

Jesper sa...

Bisarrt att kalla honom för bara "Bojan". Antar att det är den spanska artistnamnstraditionen som spelar in, fast jag har inget minne av att Håkan Mild eller Gary Sundgren kallade sig för "Hakan" och "Gari" under sina bejublade spanska karriärer.

Den ende Bojan för oss gubbar är naturligtvis Ingemar Stenmarks gamle polare Bojan Krizaj.

Ulf sa...

Kan rapportera att frågan om "Bojan", "Bojan Krkic" eller "Krkic" är en het potatis hos UEFA. Tillåter vi egentligen förnamn som officiella namn? Hur ska vi göra?
Tur för UEFA att Turkiet inte är med, säger jag.