02 juni 2009

Bossen och landslaget

För en hel del år sedan, då samtliga i THS-redaktionen även var en del av Offsides redaktion, hade vi en redaktionshelg som bland annat innehöll den skojiga leken "Vilken svensk landslagsspelare är du"?


Jag vill minnas att jag valde Fredrik Ljungberg, något jag möjligen skulle vilja revidera idag. Även dåvarande annonssäljaren Hermann Dill valde nämligen Ljungberg. Och alla som träffat både mig och Hermann kan väl med blotta ögat avgöra att någon av oss gjorde fel val.
Största skrällen var att två av redaktionens medlemmar bekände sig stå närmast Andreas Jakobsson, medan det möjligen mest alarmerande var att hela tre medlemmar hävdade att Anders Svensson var deras man.

Ryktet om denna teambuilding-lek har till slut nått det svenska fotbollslandslaget. Men istället för att "komma ut" och bekänna vilken Offside-medarbetare de känner sig närmast, har landslagsspelarna valt vilken som är deras favoritlåt med Bruce Springsteen. Detta ligger mer nära till hands, eftersom en del i uppvärmningen inför matchen på lördag blir att se The Boss på Stockholms Stadion på torsdag.

Föga överraskande antyder Anders Svensson, för Sydsvenskan, en något tjejig approach i sitt val av "My Hometown", medan mittfältskompisen Daniel Andersson tog famnen full och valde både "The Rising" och "The River". Valet leder onekligen till funderingen om Andersson satt ner fingret i blindo på en lista och hamnat på bokstaven R, mittemellan dessa låtar, och då inte kunnat välja.

Detta är dock bara en spekulation.

Däremot har THS fått ta del av hemligstämplad information om de övriga spelarnas preferenser, vilket vi härmed vill delge läsekretsen:

Daniel Majstorovic står för det mest förväntade tipset när han väljer "Tougher Than The Rest". Christian Wilhelmsson antyder något om eventuella dubier i sitt val av klubbhemvist med annars otippade valet "Badlands", medan den ständigt löpvillige Behrang Safari inte tvekade en sekund med "Born To Run".

Norrlänningen Petter Hansson avslöjade, i förtroende, en känslomässig koppling till en nyare sång, nämligen "Outlaw Pete", medan bröderna Viktor och Rasmus Elm valde att enas om en sång, som möjligen reste fler frågor än den gav svar, nämligen "Adam Raised A Cain".

Som landslagets ålderman kände Henrik Larsson att "The Ghost Of Tom Joad" låg honom närmast. Johan Elmander tittade länge i golvet innan han vände blicken mot Zlatan och mumlade "Cover Me", medan Zlatan, i sin tur, log stort, slog ut med armarna och konstaterade: "It's Hard To Be A Saint In The City".

Andreas Isaksson? Jo, även han tvekade länge, innan han slutligen pekade på sitt straffområde, tog på högstämda minen, och fastslog: "This Land Is My Land". Ingen av kompisarna hade hjärta att förklara att Isak nog hade missuppfattat något med den titeln. Kim Källström sa till exempel: "Låt honom tro det. Det kanske betyder tur".

5 kommentarer:

Max L. sa...

I sann svensk anda gillar alla Bossen.
Låter lite mossigt i mina öron, även om jag var på plats 1975.

Btw...Lagerbäck gillar..."My Best Was Never Good Enough".

Hagström sa...

Jag var aldrig med i tävlingen om vem i landslaget man identifierar sig med, men i dagens gäng är det helt klart Mikael Nilsson. En kille som spelat div 6-fotboll - det känns som jag.

Ulf sa...

Erik Edman. Halvgammal, halvskadad och med en skaplig vänsterfot som dock tycks ha slutat leverera.

Ulf sa...

För övrigt överraskande att Larsson inte valde Glory Days.
Elmarnas val får en också att fundera på om de har något otalt med Adam Johansson.

Anonym sa...

Hagström: Då kan du skaka hand med en annan medlem av THS-redaktionen :-)
Ulf: Larsson tvekade länge. Jag fick en känsla av att han hade ett alternativ till. Jag tror däremot Elmarna förläst sig på Gamla Testamentet.