11 maj 2009

Svennebananlaget Assyriska

Var på besök i Södertälje i går och fick se Assyriska spöa Sirius.
Det är fullständigt omöjligt att inte bli förtjust i klubben Assyriska, med sin bakrund, sin stolta personal och sin kostymklädda, eleganta publik.
I går vände laget 0-1-underläge till seger med 2-1 efter två mål av Xhevdet Llumnica. (ska uttalas ungefär Tjevdet, vilket jag snabbt lärde mig av Assyriska-klacken).
Fortfarande, som hårdsatsande elitklubb med sikte på Allsvenskan, har Assyriska 12 spelare med assyrisk bakgrund i den totalt 29 man stora truppen. Som en svensk variant på Athletic Bilbao, eller åtminstone Real Sociedad.
Assyriska har ju allmänt blivit känd som en invandrarklubb, och ett tag för några år sedan hade man elva olika nationaliteter bland spelarna.
Fast om man vänder på det, och betraktar de assyriska spelarna som de svenskar de också är, består A-truppen av 22 svenskar, tre brassar, tre gambianer samt en skyttekung från Kosovo.
Värsta svennebananklubben, till skillnad från en del Allsvenska lag.

4 kommentarer:

30+ sa...

Jag minns ett besök på gamla hemmaarenan när de var uppe i Allsvenskan och mötte Elfsborg. En trevlig tillställning, komplett med drivor av pistagenötsskal på läktaren. Elfsborg vann, vill jag minnas. Mål av Hasse Berggren.

Gamle backen Kaspar Gorks spelar inte längre va? Han var rejält usel.

Ulf sa...

Nej, Ingen Gorks.
Jag gillade vänsterbacken, Daniel Lopes dos Santos. Skönt brasseoffensiv hela matchen och fina inlägg.

Marre sa...

Kaspar Gorkss spelar för QPR och har gjort 30 ligamatcher den här säsongen.

Jesper sa...

Såvitt jag minns stavade han på lettiskt manér sitt namn "Kaspars Goorks".