26 maj 2009

R vs Tattare

Apropå klackramsor.

Tråkig ramsa från Blåvittklacken i går: "Rosengårdstattare! Rosengårdstattare!"
Om man inte använder sig av (vilket man inte bör göra, tycker jag) Hagströms supporteretymologi (Lex Armas, lanserad här 24/5) och därmed hävdar att fotbollsfans i alla tider har kallat varandra tattare och värre, är "ramsan" bara tråkig och obehaglig.
Dessutom är den sådan att Malmösupportrarna gladeligen vänder på den och sjunger den själva, ungefär som att Änglarna sjunger "Alla heter Glenn" eller HBK-klacken "Vi är tokiga bönder".

Rolig ramsa från Blåvittklacken i går: "Malmöklacken, ge oss ett R!", följt av tystnad och burop åt det uteblivna svaret. Jag tröttnar aldrig på den, eller sykonet "Ni kan inte, inte säga R".

I övrigt hade jag hoppats få se Harbuzi för första gången i går, men det bidde bara 20 snopna minuter.
I ungefär 20 minuter saknade jag också Jimmy Dixon, eftersom jag missat att han klippt av sig sitt sköna Bushman-hår. Sedan höll han på att bryta benen av Robin Söder, och då kände jag igen honom igen. Bara Jimmy D - och kanske Marcus Lantz, men dom är ju inte så lika -
sätter in såna tacklingar i Allsvenskan.

6 kommentarer:

Cosmo sa...

De flesta fotbollssupportrar är väl tattare,vi är ju ofta på "resande" fot.
Nej! Jag är inte från Gbg.

Jesper sa...

Jag måste försvara Hagström här. "Lex Armas" skulle bara gälla om nån invandrad fotbollsspelare med kasst ordförråd skulle ha tilltalat någon annan - gärna helt fel person - med ordet "Rosengårdstattare". Och den egna klacken sen skulle använda sig av ordet.

Ulf sa...

Ja, i en snäv definition av Lex Armas har du förstås rätt, det var ett utomordentligt viktigt påpekande...

Magnus Erlingmark fick en gång av en reporter frågan om han hade någon svaghet som fotbollsspelare, och han svarade ungefär "jag är inte jättestark, jag kanske borde ta och dopa mig lite", vilket gav upphov till ramsan "magnus erlingmark/när han äter knark/blir han stor och stark."

Skulle detta, rent juridiskt, kunna räknas som en parallell Lex Armas?

Maryland 118 49 sa...

Men jösses Maggan,
är du ensam om att besöka fotbollsläktare på denna hemsida?

Törs inte ens tänka på vilket tassande det måste vara när redaktionen träffas, tänk om ett förlupet ord skulle såra någon. Typ en svordom eller något.
Robert Nilsson, Södermalm

Hagström sa...

Robban: Det är som att vandra på ett minfält!
Tack för att någon äntligen uppmärksammar min svåra situation.

Jesper sa...

Robert: Det typiska är att Hagström är snällast av oss alla irl. Vilket naturligtvis ger möjlighet till olika psykologiska förklaringsmodeller. Men vi andra ska tuffa till oss även på läktaren. Ni kan börja springa!