22 maj 2009

Andras ungar

Jag har haft för vana att gnälla över bristande självinsikt hos stockholmsfotbollen. Egentligen har jag all förståelse för att man inte vill höra sånt från mitt sydliga håll - det är ungefär som med ens barn, att man själv får klaga på dem innebär inte att någon annan har rätt att göra det.

Dessutom finns det ju stockholmare med självinsikt. Vilket skulle bevisas.

8 kommentarer:

Stefan sa...

Och när ska bonnläpparna komma till samma insikt?

*med glimten i ögat*

Anonym sa...

Jag håller med Stefan, det är magstarkt från TFF. TFF är inte Häcken, TFF är inte Mjällby eller Degerfors. TFF råkar bara ligga nära Malmö.

pelle sa...

Ni två här ovan menar alltså att TFF har storhetsvansinne? Att de satsar för mycket på nya arenor och storspelare i Trelleborg? Eller vad menar ni egentligen?

Anonym sa...

Vi menar att TFF är ett lag som inte lämnar något bidrag till den svenska fotbollen, vare sig i form av att sprida fotbollen geografiskt (som Mjällby eller Degerfors), fostra talanger (som Häcken eller Degerfors) eller skapa intresse kring den svenska fotbollen (som de större klubbarna).

TFF existerar som elitklubb utav två anledningar, hur SvFF fördelar de pengar som fås genom avtal med Svenska Spel och TV bolag, samt närheten till Malmö och möjligheten att parasitera på deras ungdomsverksamhet i avsaknad av en egen som kan hålla laget på elitnivå.

TFF är således en cancersvulst i svenskfotboll i det att man varken genererar spelare eller intresse kring sporten. Därav en viss hybris eftersom Jesper försöker få detta till att denna fullkomligt meningslösa klubb skulle stå för någon form av sundhet, när dess existens endast är ett sjukdomstecken.

En vettigare fördelning av pengarna skulle premierat inte bara de st;rre klubbarna, utan av mindre bruksorts klubbar som inte bara genererar fotbollsspelare utan även geografisk spridning.

Kort och gott, TFF är lika sunt som Svininfluensan.

Stefan sa...

Amen to that....fast jädrar vad tydligt det blev... :-)

pelle sa...

Jovisst det finns säkert massa taffligt med TFF men vad har det med stockholmslagens bristande självinsikt att göra? Varför inte diskutera det bloggposten handlar om istället för att helt opåkallat dra in TFF i detta? Du låter bara som en politiker (inga namn) som vill rikta sökljuset från sin egen värdelösa politik. Som en Solnapolitiker börjar debattera Trelleborgs kommunalpolitik med sina kommuninvånare istället för sin egen. Märkligt.

Alla dina argument om TFF drogs dessutom i långbänk här förra året.

Studiomannen sa...

"Alla dina argument om TFF drogs dessutom i långbänk här förra året."

...och dödades redan då. Det räcker nu.

Krönikan, vilken denna bloggpost handlar om, var mycket bra.

Stefan sa...

Ok...lite om Stockholm då...

Jag är övertygad om att självinsikt finns i Stockholm även om den alltid kan bli bättre.

Tror att det är i de mindre klubbarna självinsikten brister.

Just de klubbar som just nu håller svensk klubbfotboll kidnappad.

Klubbar som hellre vill hålla tillbaka och fördela allt jämnt (oaktat kostnader) än att tillåta klubbar med bärkraft att utvecklas.