30 september 2008

Enkel fråga

Visst är det trevligt med nya svenska namn utomlands. Men ni som sett Andreas Granqvist, Jonas Olsson och Per Nilsson i sina nya omgivningar - är nån av dem de snabba, passningssäkra backar som landslaget skriker efter?

3 kommentarer:

Andreas sa...

Jonas Olssons tränare, kommer inte ihåg vad han heter, berömde honom för sitt passningsspel och menade att han är bollskickligare än de flesta av lagets mittfältare. Hur mycket det säger vet jag inte. Han sa iof också att han måste bli tuffare och glömma mycket av det han lärde sig i Holland..

Jesper sa...

Känns som svenska backar alltid hamnar i bortnickarrollen när de hamnar utomlands. Eftersom de utländska lagen alltid redan har nån snajdare som kan dribbla som sisteman och passa sig ur trängda lägen. Precis som Jonas Thern, efter svenska förhållanden ett mittfältsgeni, fick rollen som rivjärn så fort han hamnade i Benfica. Även Tobias Linderoth gick väl samma väg, fast det kanske inte var överskottet på kreativa mittfältsgenier i Norge som tilldelade honom slitvargsrollen.

Eric Goesta Rosén sa...

Peter Larsson är mitt val. Inte någon tekniker, men precis den mittbackstyp vi brukar klara oss med istället för tekniker.