06 september 2008

Albaner i pyjamas

Inser först nu det geniala med det nya systemet. Allting gick alltså ut på att låta OLOF MELLBERG vara speluppläggare och avslutare! Och så fixade vi också 0-0 mot Europas näst fattigaste land. Nobelpris!

14 kommentarer:

Malena sa...

Ja, mittbackarna ska nu planera det svenska anfallsspelet tydligen. VARFÖR? Tog Lagerbäck och Andersson väldigt mycket intryck av Grekland när vi mötte dem i EM?

Mårten sa...

Usch, jag får såna "5 minuter kvar och fortfarande 0-0"-vibbar när jag ser Mellberg driva fram bollen med stora kliv och skicka iväg den med halvdan precision. Lite som att han tänker "fan, ska jag behöva göra det själv?". Jag tror faktiskt inte han vill vara speluppläggare egentligen.

För övrigt tycker jag att bildproducenten var arenans sämste aktör.

Ulf sa...

mårten: bildproducenten och hans kameramän var klart dogma-inspirerade. Handkamera och befintligt ljus. Fast vi missade inte så mycket, tror jag.

Jesper sa...

fast den albanske sångaren som lärt in svenska nationalsången per fonetikkurs var bra. "jag vill leva, jag vill bo i Norden".

Jesper sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
entzauberung sa...

Jag börja känna som inledningen på förra mästerskapskvalet, att jag HÅLLER på mostståndarna, allt för att bli av med Lagerbäck.

Inte för att något annat skulle vara rent kvalitetsmässigt bättre, utan för att slippa den här glacialt långsamma marschen ner i avgrunden som hållt på sedan 2005. Hellre går jag ut i en explosion...

Studiomannen sa...

Skönt att det var fler än vi som jobbar i branschen som såg att sändningen var skräckinjagande. Tror inte att det satt någon bing (bildingenjör) där alls.

För övrigt behövde jag sova inför kvällens arbete och den fotbollsmatchen funkade alldeles utmärkt som godnattsaga.

weman sa...

Jag tittade på Spanien senare på kvällen, första halvlek i alla fall. Såg fyra backar som samtliga kan slå en hård, tiometersbredsida på ett tillslag - till rätt adress. Sergio Ramos är världens bästa högerback just nu.

Jesper sa...

weman: Du vet rimligen att inget är ett värre etikettsbrott på denna blogg än att berömma Sergio Ramos?

Jag måste säga att jag blev lite öststatsnostalgisk av alltihop - den lågt placerade kameran, de märkliga färgerna, den bedrövliga fotbollen. Så här dagen efter får jag hålla med Sebastian Larsson om att 0-0 borta mot Albanien inte är nån katastrof. Och att vi måste vänta hösten ut innan vi bedömer det nya systemet. Men som så ofta förr blev det uppenbart att alla dessa taktiska diskussiooner låter bli att ta hänsyn till motståndaren. Jo men visst lät det bra med ett mittfält där Kim skulle få styra och ställa med två man bakom sig som kunde ta hand om spillet. Men det verkade som om Albanien också hade räknat ut att de kunde skicka in en massa folk där och på så sätt hindra Kim att styra och ställa. Well, Danmark tappade också poäng. Nu gäller det att slå Ungern på onsdag.

Isobel sa...

Forza Sergio Ramos!
(Vi har ett stillsamt inbördeskrig i den här frågan)

Staffan sa...

"Den här glacialt långsamma marschen ner i avgrunden som hållt på sedan 2005"

I vilken mån har den att göra med Ibrahimovic? Sammanfaller det bara tidsmässigt? Eller har vi långsamt gjort oss mer och mer beroende av en enda spelare istället för det klassiska svenska framgångsrecept som stavas lagarbete?

weman sa...

Jesper och Isobel: Ja, det här med Sergio Ramos är inte helt okomplicerat. Fatta hur bra han måste vara med tanke på vad jag (i allmänhet) tycker om pannband och vad jag (i synnerhet) tycker om Real Madrid...

Patrik sa...

angående bilderna alltså: nån gång i början av matchen stod dfet något kryptiskt i rutan att albansk teve sänder i 4:3 och att det inte är tv4:s fel, jag tror att det var skälet till att vi exempelvis först inte kunde se om mellbergs skott gick in eller inte, nu är det så att jag har hatat tv4 i en evighet och därmed är säker på att man kan göra något åt det där "dom sänder bara i 4:3", men att tv4 inte är förberedda och inte tar sändningen på allvar

allt är alltså tv4:s fel, även sergio ramos frisyr

Jesper sa...

patrik: Jag trodde att Mellberg vid den där målchansen träffat kameramannen i huvudet. Det kan inte ha varit så långt borta.