07 augusti 2008

Den feta damen sjunger

Att Ljungberg slutar är inte så förvånande. Lika bra att inse: det är spelare med "intressen utanför fotbollen" som lägger av i förtid (Lex Dahlin och Lex Brolin). Det är de jordnära familjekillarna, Allbäck, Henke och Alexandersson, som stretar på tills de är 43 och sen varvar ner i klubben där de spelat pojkfotboll. Få se om Ljungberg slår sig på att importera solglasögon eller om det blir agentverksamhet, men jag har svårt att se honom som sportchef i Halmstad BK eller bisittare till Hegerfors i Canal plus.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Tror att ett USA-äventyr kan vänta innan den feta sjunger. Sedan är anledningen inte primärt kärleken till fotbollen direkt.

Jesper sa...

Ja det är klart, det alternativet finns ju också nuförtiden. Fotboll i USA, ett slags kombination av att varva ner i Öis och att hänga på Spy Bar med Dr Alban.

Mårten sa...

Det blir nog klädbranschen för Ljungan. Han och lillbrorsan går ihop och gör lite häftiga grejer typ T-shirtar med tribal-mönster, färdigslitna jeans i "vågade" kulörer, kanske nåt lite mer metrosexuellt typ en pälsjacka.

Frågan är om han nedlåter sig till strandfotboll med Ekwall i Båstad på somrarna.

San sa...

Visst kan du ha ratt, man har lite svart att se Dahlin och Ljungberg varva ner i Allsvenskan. Samtidigt kan man inte blunda for att samtliga tre hade ratt grova skadeproblem. Bade Brolin och Dahlin stretade pa ett tag innan de gav upp.

San sa...

Spelare som inte stretade pa, Ingesson, Kenneth Andersson, Jocke Bjorklund och Stefan Schwarz. Jag tror att lonerna var for daliga for att det skulle vara lont att streta pa for 10 ar sedan.

Jesper sa...

san: Ja, fast fan vet om de inte hade stretat på mer o bättre om de varit mer motiverade. Särskilt i Brolins fall kändes det som om hans attityd var en stor del av problemet. Håkan Mild var ju inte direkt skadefri han heller.

Jesper sa...

Dessutom, de fyra du räknar upp stretade ändå på ett par år längre än den dynamiska duon Dahlin-Brolin.

Per sa...

Man kan få för sig av resonemanget ovan att det är finare att streta på än att lägga ner. Men det är väl snyggare att sluta på topp? Vilket i Ljungbergs fall hade varit för minst ett år sedan. Lex Björn Borg.

San sa...

jesper

Just for att de var ganska skadefria. Stefan Schwarz slet av halsenan, sen holl inte han pa speciellt lange till. Allback, Henke och Alex stertar pa i ordets ratta bemarkelse genom att avsluta i sin gamlaklubb. Jocke, Kennet och Ingesson holl pa sa lange de kunde pa hogsta niva innan de la av. Om man nu inte raknar Jocke Bjorklunds tid i spanska amatorligan. Nu tror jag forvisso att situationen hade kunnat vara annorlunda idag, nar Elfsborg kan hosta upp 15 miljoner for Anders Svensson sa hade det sakert kunnat vara lockade for Jocke/co att ta nagot ar extra, om inte annat i FCK.

leif engkvist sa...

Kanske kan han och Chippen bilda en koloni i Saudiarabien? Eller får man inte springa naken i endast CK-kallingar där?

Malena sa...

Är det inte mer Ljungbergs spelstil - som lett till många skador - som är orsaken? Alltså för stor hängivenhet till fotbollen eller vad man ska säga.

Jesper sa...

per: Nja, jag ville nog i shakespearesk anda mer karakterisera olika personlighetstyper än värdera dem. Ljungberg, Dahlin och Brolin är Hamletfigurer, som tar till vapen mot ett hav av kval och går i graven unga. Håkan Mild mer en Kung Lear som rasar omring på heden trots sitt gråa hår. Eller nåt. Jag inser redan att schemat är öppet för viss modifikation. Chippen skulle under alla omständigheter bli en utmärkt narr, eller ännu hellre nån av hantverkarna som spelar tragedi i En Midsommarnattsdröm.

Jesper sa...

Dessutom, i fallet Björn Borg - hans liv och leverne efter tenniskarriären kan ju få en att tycka att det ändå hade varit snyggare att släpa sig runt på touren som åldrad föredetting...

per sa...

Spelade inte Chippen med någon sorts narrvimplar knutna runt vaderna i inledningen av sin karriär?

Studiomannen sa...

Dags snart för en djupgående analys av varför det ens kom någon till matchen på Ullevi ikväll. När Gais mötte TFF alltså. Det var 2508 åskådare där och Andreas Drugge var den stom stack ut mest: en ribbträff i första och en först rätt oförklarlig utvisning (fick frågan direkt av både Westerberg och Prahl om vad man kunde se på TV-bilderna). Såg först efter sändningen att Drugge armbågat en gaisare i ansiktet. Inte hårt, tycktes det som, men tillräckligt för ett rött kort uppenbarligen.

Det var en masochistisk orgie på plats och ställe. Jajamensan - det var riktigt sketväder och en riktigt ruggig plan.

I Trelleborgs klack stod 31 personer. De var nog inte nöjda de heller.

Hoppas på bättring imorgon på Örjans Vall.

San sa...

Sa mycket trakigare livet hade varit om Bjorn Borg hade fortsatt spela tennis, for mig som ar lite yngre sa var det med stor forvaning som jag fick veta att Bjorn Borg ansags vara en trabock under sin aktiva tid.

Jesper sa...

san: Jag har ju läst Lars Skarkes adekvat betitlade bok "Sanningen. Mina år med Björn Borg" (5 kr på Skanörs Biblioteks årliga bokrea) och är benägen att hålla med dig. Mest oförglömlig är nog scenen när Borg och Lennart Bergelin följer med Mick Jagger och tre glada brudar hem efter en festnatt på Studio 54, och det hela slutar med att Borg underhåller alla tre tjejerna i ett sovrum medan Labbe ger Jagger massage i ett annat.