28 augusti 2008

David mot Goliat

Ja herregud. För vilken gång i ordningen måste man konstatera att det måste vara omöjligt att vara fotbollsspelare. Varje gång jag träffar nån nisse som jobbar på kvällstidningarnas sportredaktion beklagar de sig över att fotbollsfolk inte vågar tala "öppet", att landslaget och storklubbarna är "stängda" och att det är "lågt i tak" i svensk fotboll. Alltmedan skrupelfria krönikörer som Leman och Laul ägnar en jävla massa spaltutrymme åt att gnälla över att de bemöts med misstänksamhet, stängs ute från omklädningsrum, etc etc. Och så när David Elm öppet råkat skriva om hur hans och hans brorsor raljerar lite respektlöst med Henke Larsson, då behandlas det som om han sagt att Hitler ändå byggde fina vägar. Fy fan så jävla dumt. Det är precis som i publikfrågan - om vi nu inte vill ha det som i England, då måste vi behandla den frihet vi har med ansvar. Och de här "såga-rasa"-idioterna på kvällstidningarna är lika jävla skadliga för friheten som killarna som kastar in fyrverkeripjäser på Råsunda.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Väl rutet broder!

Björn Fremer

Anonym sa...

Japp. Grimlund på DN var en av dom som gjorde indignerad skandal av Zlatans skämt om John Carew. Samme Grimlund beklagade sig senare över att Zlatan "har blivit lika mediatränad och tråkig som Henke, han har slutat bjussa på sig själv".

Självinsikten om orsak och verkan är uppenbarligen mindre än noll.

Studiomannen sa...

En nyfiken fråga:

har dina tidningstexter någon gång fått rubriker med orden "rasar", "attack" och "chock" av någon ambitiös redigerare?

Jag har en teori som gärna prövas här också: driver man en tes från början och vill ha kommentarer från "experter" kan man ju hålla på till dess man får en expert som tycker likadant. Är det månne så det går till? För det här är ju ingenting.

Jesper sa...

studiomannen: Nej, men jag ska inte sätta mig på högre hästar än nödvändigt - jag har aldrig haft nåt jobb där jag avfordrats artiklar som kunnat få rubriker som "chock" etc. Men fråga Björn Fremer...

Din teori stämmer nog. Och förresten vet vam väl vilken expert man ska ringa till för att få vilken åsikt. Alla vet väl vad Ralf Edström tycker om Zlatan eller Bosse Petersson om landslagets taktik?