29 juli 2008

Återkomsten

Folk har varit inne på det förr, i den mån nån har varit inne på nånting överhuvudtaget på den här sidan: overklighetskänslan är bedövande. Mina egna förbindelser med fotbollen på sistone har inskränkt sig till

1) En diskussion på The Royal Oak i Porlock om huruvida Fredrik Ljungberg var bög och hur det kom sig att "a foreigner" var bäst i vårt svenska EM-lag. Jodå, det var från Porlock mannen kom som avbröt Samuel Taylor Coleridge i hans opiuminspirerade skaparrus och därmed hindrade honom att skriva färdigt "Kubla Khan". Huruvida det var samme man som jag diskuterade med vågar jag inte svara på.

2) En visit i Grönhögen på Öland, där f d USA-proffset (under den t o m för USA-fotbolls förhållanden ovanligt obskyra perioden under sent 60-tal) Kay Wieståhl har byggt en golfbana. Wieståhl är också mannen bakom det sällsynt äckliga kungafjäsk som går under namnet "Victoriadagarna". Man kunde annars tänka sig att ölänningarna, efter att ha tvingats bygga gärdsgårdar och underhålla dovhjortar åt kungahuset i århundraden, skulle ha fått nog av rojalismen, men som så ofta förr visar det sig att kuschade och hunsade människor har en tendens att internalisera förtrycket. Detta sagt i förbigående.

Dock, i morse skingrades overkligheten av en distinkt skrapning på dörren. Jodå, det var Rain Man som var tillbaka från semestern, hälsosamt kritvit efter en semester bestående två veckors Internetkonferens med likasinnade. Han stack till mig en tabell som nu uppdaterats för första gången på två månader. Jag stammade fram ett par följdfrågor - om den oväntade serieledaren Elfsborg, som enligt Rain Mans system gått i topp genom bortasegrar mot toppkonkurrenter, trots att den officiella tabellen lämnar dem fyra poäng bakom, eller om ett lag från övre kategorin (till exempel ett på 10 bokstäver som börjar på DJUR och slutar på GÅRDEN) ändå inte kan förverka sin status. Han stirrade bara på mig så gudomligt tomt som han alltid gör om någon detalj ur hans fulländade skapelse sätts fråga. Jag nöjer mig med att redovisa:

Övre halvan:

1.Elfsborg +6
2.Kalmar FF +4
3.Helsingborg +1
4.Göteborg -1
5.Hammarby -5
6.AIK -6
7.Malmö FF -10
8.Halmstad -17
9.Djurgården -20

Undre halvan:
1.Trelleborg +12
2.Örebro +12
3.Gais +10
4.GIF Sundsvall +7
5.Ljungskile +2
6.Gefle +2
7.Norrköping -3

1 kommentar:

jerk sa...

Yes! Rain Man är tillbaka :)
Han har varit saknad..