12 juni 2008

Vila får dom göra sen!

Så då har man förstått att Lagerbäck under alla sina mästerskap kastat avundsjuka blickar mot storlagen. Medan Sverige alltid har tvingats bränna allt sitt krut i gruppspselet har de stora nationerna kunnat blanda runt i sina kvalitetsspäckade trupper, vila en spelare här, en där - och när utslagsturneringen börjar är alla pigga, fräscha och i form. Sverige däremot, brukar redan ha nött ut sina bästa.
Så, efter 2-0 mot Grekland börjar Lagerbäck blicka framåt. Talar om att vila spelare mot Spanien, höjer blicken mot horisonten, lite fältherremässigt sådär.
Man kan gilla det, men jag tycker att det låter jätteläskigt. Okej att vi kan acceptera torsk mot Spanien, men vem har sagt att en match mot Ryssland är en promenad i parken? Vi snackar ändå om ett lag med Guus Hiddink som coach. Byta spelare kan han väl ändå vänta med tills matchen är avgjord åt endera hållet?
Nej, den enda ändring jag vill se är att Elmander borde vara på planen. Spanjorerna har respekt för honom och han själv borde ha goda minnen med sig in på planen.
Helst borde han förstås spela på topp, men då säger jag ju emot mig själv om att Lagerbäck inte ska kladda med laguppställningen. Så då får det bli på höger mittfält i stället. Sebastian Larsson, säger du, för han har så fina frisparkar. Well, säger jag, han kommer ändå inte att få ta någon om Zlatan är på planen...

2 kommentarer:

Leif E sa...

Ja, varför kan inte Zlatan skjuta frisparkar? Det är ju otroligt för han är ju bäst på allt annat.
Och varför får han ta dom i Inter? Är det en italiensk regel som säger att lagets bäste alltid ska skjuta frisparkarna eller drar han in allt på träning?

Eric Goesta Rosén sa...

Skrev tidigare om just detta. Helt fruktansvärt farligt att vila spelare och bara utgå från att vi fixar det mot Ryssland.

Vad gäller laguppställningen är jag mest nyfiken på om Stoor är stoor nog att starta (Alexandersson missar ju) i Lagerbäcks bok eller om Mikael Nilsson får flytta över och Dorsin plötsligt blir startman.

En djupt spekulativ del av mig tänker också att det blir Kim Källström på ena kanten (som kompensation för petning senast - nu utan defensivt huvudansvar), beroende på var Ljungberg väljer att spela.