14 juni 2008

Mierda, mierda, mierda.

Statistik, min ständiga tillflykt. Nu undrar jag när Sverige sist åkte dit på ett sista-minuten-mål i allvarliga sammanhang. Aldrig, som jag kan minnas i alla fall. Brukar vara vi som gör de där målen. Surt, surt, surt att åka dit mot de här långhåriga hårbandsjävlarna. Men det kanske finns ett pris att betala för att de två Superswedes vi hade kvar på plan i andra halvlek var tappra pensionärer båda två.

Sen önskar jag bara att ni Anti-Danne-aktivister tittade noga på vem som slog den där svepande crossen till Fredrik Stoor före Sveriges kvittering.

Och sen undrar jag vilket som är drömresultatet Grekland-Ryssland. En 4-0-seger till ryssarna är ett mardrömsresultat, men vilket är drömresultatet?

10 kommentarer:

Patrik sa...

Men det är det väl inte. Om Ryssland slår Grekland är resultatet i Spanien-Grekland oviktigt, helt oviktigt. Och vi slåt Ryssland, believe you me, inga problem. Jag har aldrig kått så bra efter en förlust, domarn bestal oss, så är det, det brukar itne vara så, men den här gången. Vi slår Ryssland, lätt!!!!

Är det nåt jag missat?

jerk sa...

ja men wow..Sidleds slår en cross i..eeh..sidled till Stoor, som slår ett magnifikt inlägg och Zlatan är Zlatan..
Mina tvivel på sidleds storhet kvarstår även efter denna match..däremot var det en fin cross..en sån cross man kan onanera till när andan faller på..fast små korta ögonblick av briljans räcker endast om man är anfallare..

Isobel sa...

Domaren bestal oss??? Själv såg jag två spanska straffar som inte dömdes ut utöver den där frisparken som Lagerbäck gnällde över.

Men sideds-Danne var utmärkt!

Patrik sa...

Dratiska uttalanden i förlustens stund.

Vad jag menar är inte att vi borde vunnit! Vad jag menar är att man KAN diskutera domslut emot oss, det brukar man inte inte kunna, att det är helt okej, att spelet såg bra ut och att Ryssland inte kommer ha en chans. Dessutom, att Spanien är mänskliga och inte skulle ha vad vi i min ungdom skulle kallat en Janne mot varken Tyskland eller Kroatien för att inte tala om Nederland.

Patrik sa...

Drömresultat? 1-0 till Ryssland förstås. Grekland avhängda! Sverige får bättre målskillnad! Är jag för folkölstung i huvet?

Ibn Kafka sa...

Det bästa resultatet vore faktiskt om vi slogs ut av Ryssland - 2:an i grupp D (Sverige eller Ryssland) får möta 1:an i grupp C (Holland). Hellre 0-1 mot Ryssland än 0-6 mot Holland i kvarten. Att drälla med bollen i egen planhalva kommer att göra ont mot Ryssland och vara mardrömslikt mot Holland.

Sverige var erbarmliga i andra. En halvdan chans, samt massor av bevis på att Henke faktiskt är 37. Offensivt var dagens Grekland bättre än oss, liksom Schweiz och Österrike senast de spelade. Utan Zlatan har vi inget anfallsspel.

Till och med försvarsspelet brast - hörnan som ledde 0-1 orsakades av en snedspark (Stoor?), och 1-2 av att ngn idiot (minns ej vilken) slarvade bort bollen på egen planhalva 30 sekunder före slutsignalen. Isaksson och domaren räddade oss kvar i matchen till 92:a.

En tröst i att vara pessimistisk - tippade faktiskt 1-2 - är att man delvis kan vara nöjd med sig själv efteråt...

PS: det är ganska udda, men som svensk-marockan har jag haft förmånen att se bägge mina landslag förlora idag - Marocko i ett VM-kval mot Rwanda 1-3...

Daniel Lampinen sa...

Smaskig Italien-Frankrike-statistik.

Någon borde göra en grundlig utredning om hur anti-Danne-aktivism uppstår. Möjliga faktorer:

1. Folk gillar att leka eldigt "kontinentala" (vilket svenskar brukar vara benägna att leka).
2. Folk VILL bli arga/lura sig själv att bli arg (trots att de samtidigt inser att de inte kan lika mycket fotboll som Lagerbäck).
3. Folk gillar helt enkelt mobbing. I forumen på svenskafans.com ser man folk skriva anti-Danne-inlägg som är identiska med vad 20-30 andra redan skrivit det senaste dygnet. VARFÖR vill man upprepa något som ett antal andra redan har skrivit? Det är det mest anmärkningsvärda.

Leif E sa...

Danne var fantastiskt bra. Lika bra som han var i början på 2000-talet när sidledsmyten uppfanns. Då var den otroligt fel, men myten började bli sann nån gång förra året. Hela den allsvenska säsongen i år har Danne tyvärr varit en av de segaste och sämsta i MFF. Men teorin (som jag framförde här redan tidigare i vår) är att han försökt formtoppa till EM. Han har antagligen varit tumgt nedtränad hela våren och nu ger det resultat. Danne bäst på plan! (Efter Z förstås)

Leif E sa...

För övrigt har Holland kört slut på sig själv i sina urladdningar mot Italien och Frankrike och blir ett lätt byte för Sverige. Tyvärr störs den teorin lite av att man kan vila hela laget mot Rumänien då de redan är klara.

Angående domaren så funkar väl daniel lampinens utläggning om sidleds alldeles utmärkt på domaren igår också. Att hetsa mot honmm verkar korkat när han blundade för två spanska straffar.

Jesper sa...

"Hetsen mot domaren" måste ses som begriplig frustration över att åka dit på ett övertidsmål, inget annat. Kom f ö på när detta skedde senast, VM-kvalet mot Turkiet på Ullevi hösten 2000. Då Kalle Corneliusson gästspelade i landslaget genom att fälla en turk på övertid.