10 juni 2008

Kanske den vackraste revanschen

Daniel Andersson i startelvan, precis som jag trodde. Om han lyckas kan det bli den finaste revanschen någonsin för en svensk fotbollsspelare.
För övrigt är det nog bara mitt husorgan Göteborgs-Posten som in i det sista har hävdat att Kim Källström är trolig startman på en offensiv innermittfältsposition (alltså en position som inte längre finns i landslaget).
Eller så blir det tvärtom. Grekerna tar ledningen efter att en saktfärdig Daniel tappat bollen på mittplan, och Kim kommer in och kvitterar med ett långskott.
Jag blir glad för vilket som helst av dessa båda scenarier.

16 kommentarer:

Jesper sa...

Jag är helt med ulf. Danne är kungen. Har just pratat med hysteriska Expressenmänniskor och ser redan morgondagens artiklar framför mig om Sverige förlorar. Ja, även om det blir oavgjort, för då skulle vi såklart ha vunnit med Kim på banan. Själv är jag mer indignerad över att sebastian Larsson inte spelar.

Pete i Skåne sa...

Andersson är helt enkelt bara för dålig för den här nivån - punkt slut.

Inte säkert att Kim är bättre.

Personligen hade jag föredragit att man skitit i resultaten och börjat spela in nästa gäng som ska ta över och satsat mot VM 2010 - in med Berg, Lindgren etc och ut med Alexandersson, Andresson och Allbäck.

Hade nog gått lika bra faktiskt...

Ulf sa...

Pete i skåne: jag säger inte emot dig. Men han är i alla fall konsekvent,Lagerbäck.

Isobel sa...

Man hade ju också eventuellt kunna börja med att göra just det (spela in nästa generation) under exempelvis de gångna årens vänskapslandskamper och, i viss utsträckning, kvalmatcher. Att spela Niclas Alexanderson i en vänskapslandskamp är ett beslut som det inte finns någon rimlig förklaring på alls. Snäppet värre faktiskt än att spela en halvskadad Alex i en EM-match.

Själv är jag iofs glad över att en hopplöst otränad Linderoth inte är på plan också.

gummo sa...

Det här är ju bara för sjukt. Lagerbäck är ju sjuk. Gör han det för att jävlas? Inte för att jag nödvändigtvis vill se Kim, men typ, eh, Taco och Henke på mitten; Zlatan och Mackan på topp?

Och jag gråter för att inte Seb är på plan. Gråter, gör jag.

Jesper: vad säger språkekvillibristen? Scenarion? Scenarier? För inte heter det väl scenarior, Ulf? Har det med opera att göra?

Jesper sa...

ScenariON eller scenariER säger också min ordbok. Man får välja. Sveriges mittfält styrs emellertid enligt järnhård logik. Två riviga, aggressiva, defensiv ansvarstagande mittmittfältare ska det finnas sedan Sverige-Spanien hösten 2006 då detta landslag föddes. I dagens trupp finns bara två kuranta sådana: Anders S och Daniel A. Svårare än så är det inte. Sen kan man ifrågasätta mallen så myckt man vill o önska sig en Beenhakkermodell istället. Ikväll blir det resultatet som får avgöra om modellen är rätt eller fel, fast jag misstänker att det blir oavgjort vlket betyder att juryn fortf kommer att vara ute.

Studiomannen sa...

...och jag tycker att Daniel Andersson absolut platsar. Det tycker inte min vän årskortsinnehavaren på Malmö Stadion. Själv hade jag gjort så här:
Isaksson
Nilsson-Mellberg-Majstorovic-Hansson
Svensson
S Larsson-H Larsson-Ljungberg
Ibrahimovic-Elmander

Har redan i min blogg skrivit att Grekland vinner med 1-0, sedan spelar de med 10 man i försvaret, det kommer att hagla gula och röda kort och imorgon står det CHOCK och SKANDALSCENER på löpsedlarna.

Jag blir jätteglad om jag har fel, men jag tror inte att Sverige vinner en enda match.

Ulf sa...

Gummo. Naturligtvis heter det inte scenarior. Tack för påpekandet.

Nej, Daniel är inte tillräckligt bra, men jag tycker samtidigt att den moderna historien har visat att en defensiv mittfältare inte räcker mot de flesta motståndare. Så vad göra? Vi har ungefär elva spelare som är bra nog att spela em. Om tre, fyra av dem ballar ur, som nu är fallet, så har man ett problem.

Studiomannen sa...

Notera att Daniel Andersson inte står uppräknad i mitt lag. Det gör inte Källström heller. Källström kommer att bli den nye Zetterberg...

Daniel Andersson hade väl inte kommit med i truppen med en kärnfrisk Linderoth, men jag förstår inte problemet med honom. Han är en förbannat bra och rutinerad fotbollsspelare.

Vårt problem är längre bak i truppen.

Pete i Skåne sa...

Men mot Brasilien så spelade både Svensson och Källström defensivt - vilket i den matchen funkade bra.

Jag håller med om att Källström aldrig lyckats men han har ju oftast provats som defensiv.

Nä - mitt val är två defensiva mitt-mittfältare, två offensiva kantspelare och en henke som täcker ytor större än lappland. Vi ska inte försöka spela ut utan tråka ut!

Jesper sa...

pete i skåne - "två defensiva mitt-mittfältare, två offensiva kantspelare och en henke som täcker ytor större än lappland." Är det inte så det faktiskt kommer att se ut?

Pete i Skåne sa...

fast fel mittfältare :-) och dessutom är jag säker på att de kommer försöka spela offensivare - mot ukraina var en mittfältare offensiv...

Jesper sa...

Ja, men han råkade ju heta Källström...

Jesper sa...

studiomannen: Jag vet att artiklar just om Kim som den nye Zetterberg i detta ögonblick håller på att författas...

Pete i Skåne sa...

he he - jag ger mig - men kommer ALDRIG acceptera andersson .-)

Studiomannen sa...

Skönt att Daniel Andersson spelade bra och skönt att jag hade fel. Grekernas taktik kommer jag aldrig att förstå. Vinna, kanske? Kan inte det vara ett seriöst alternativ?

Perfekt start! Nu ska jag hålla tummar för en oavgjort match mellan grekland och Ryssland på lördag.

Jesper: är inte förvånad!