10 juni 2008

Hurra, vi är bara näst tråkigast!

Det var väl inte så dumt. Ett supersnyggt mål och ett inte fullt så snyggt. Petter Hanssons mål var till och med fulare än Johan Mjällbys mot Belgien i EM 2000. Har landslaget gjort ett fulare mål över huvud taget? Jag har ett vagt minne av att Patrik Andersson snubblade in en boll av misstag efter en oavgjord luftduell på mållinjen i nått kval för längesen. Men inte kan det väl slå Hansson?
Skönt för Lagerbäck också, som nu får en glad och mysig samling pojkar på hotellet. Då slipper han ha märkliga krismöten varje gång kvällstidningarna skriver en artikel.

10 kommentarer:

Håkan sa...

Thomas Sjöbergs borta mot Schweiz i VM-kvalet 77 var fulare.

Pete i Skåne sa...

och Andersson var helt ok som defensiv - särskilt när grekerna vägrade anfalla via mitten...

Ulf sa...

Håkan: Inte bara lika fult, alltså, utan fulare! Är det möjligt? Hur gick det målet till? Jag var bara sju år då, så jag har lite grumliga minnesbilder.

Pete: Andersson var verkligen helt ok. Man är glad att han inte gjorde den där yttersidesvändningen på straffområdeslinjen när det stod 0-0.

leo sa...

Äh, Trist inlägg. Trist vinkling och trist kommentar av mig

Håkan sa...

En skott från Lindroth, Anders alltså. som målvakten fångaren, Thomas Sjöberg fullföjer löpningen och lyckas pressa både boll och målvakt precis över linjen. Skulle lika väl kunna blivit avblåst för ruff på Sjöberg. Tack vare att det också var kontroversiellt skulle jag ranka det som fulare.

Studiomannen sa...

Riktigt bra start!

Apropå Hansson är detta världshistoriens första mening där Gerd Müllers och Petter Hanssons namn är med. Müller sket i vilken kroppsdel han gjorde mål med, bara det blev mål. Känns bra för mig att bollen slank in - det räcker ...eeh rätt långt. :-D

tmw sa...

Det mål jag tror du tänker på gjordes inte av Patrik Andersson utan av Jan Eriksson. Sverige vann med 1-0 mot ?? på Råsunda.

entzauberung sa...

Österrike var det, maj 1993.

Jesper sa...

Jag fick ett sms av min skotske kompis efter 2-0-målet: "After Scottish fashion!" Det gjorde mig ännu stoltare än Zlatans mål. Allt det jag hoppades på om grekmålvalten Nikopolidis blev nu också verklighet, för visst fan var han osedvanligt darrig?

Och visst fan blir det skönt när vi slipper föra spelet mot nåt slags övertygad buddhistisk motståndare som av princip vägrar att gå till anfall.

Anonym sa...

Kommer in vädigt sent här, men det gläder mig oerhört att Sjöbergs fantastiska mål mot Schweiz 1977 inte är bortglömt. Det följdes ju av en väldig palaver, den turkiske (?) domaren blev mycket hårt ansatt av de schweiziska spelarna. Flera minuter innan spelet återupptogs. Många gånger har jag suttit som klistrad i tv-soffan när diverse sport-redaktioner ägnat sig åt svensk kvalhistorik i hopp om att åter få njuta av denna pårla. Såvitt jag kan bedöma bör detta med marginal kunna krönas till svenska landslagets genom tiderna fulaste mål, till yttermera visso inramat av ett klassiskt referat av Bo Hansson vilken träffsäkert avrapporterade händelsen som "Ett ytterst kuriöst mål".