05 maj 2008

Den lilla Rain man-tabell jag har, den ska få lysa klart.

Den uppdaterade Rain man-tabellen ser ut så här:

1.Kalmar FF +4
2. Elfsborg +1
3. IFK Göteborg +-0
4.Malmö FF -3
5.AIK -4
6.Djurgården -6
7. Helsingborg -7
8. Halmstad -7
9. Hammarby -9

Som somliga torde ha insett ser jag inte denna tabell som helt och hållet ett skämt. Tvärtom tycker jag att den ganska korrekt speglar lagens insatser så här långt. Mest missvisande i den officiella tabellen är även fortsättningsvis Djurgårdens placering. Deras försök att glädjas över nollan i förlustkolumnen är sedda med de glasögonen tämligen ihåliga - ett oavgjort mot GIF Sundsvall är helt enkelt två förlorade poäng, precis som ett oavgjort mot Örebro är det. Malmö FF:s seger på Behrns Arena är helt enkelt det man måste kräva av ett topplag. På samma sätt är Hammarbys pinne hemma mot IFK Göteborg att se som två bortkastade poäng, sen kan Tony Gustavsson kvittra så mycket han vill om det trevliga spelet - på samma sätt som Helsingborg misslyckas Hammarby att få utdelning för sitt trevliga spel, och det kan kanske få gamla Kentanostalgiker att känna sig hemma på Söderstadion igen, men nån annan fördel skönjer man knappast. Elfsborg, däremot, har verkligen börjat få utdelning och AIK har egentligen haft en betydligt bättre säsong än krisrubrikerna visat (åtminstone före kvällens match). Men det enda lag som konsekvent hållit stilen är naturligtvis Kalmar FF. Där är Rain Man och den officiella tabellen helt eniga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rainman tabellen är väl helt ok, visst har Djurgården tappat poäng mot lite bottenlag medans Kalmar FF varit stabila. Men jag tror att det hela avgörs i inbördes möten mellan Rainman lagen. Framåt hösten kommer bottenlagen inte att ta speciellt mycket poäng mot topp nio.

1. Elfsborg 8 (4)
2. Kalmar FF 7 (4)
3. IFK Göteborg 6 (4)
4. MFF 6 (5)
4. Hammarby 6 (5)
6. AIK 6 (6)
7. Djurgården 5 (3)
8. Helsingborg 4 (3)
9. HBK 2 (5)

Svårtydd tabell. Men HBK kommer inte att ha något med toppstriden att göra och bör nog avskrivas som ett topplag.

Billy Swan sa...

Samtidigt har väl just allsvenskan de senaste åren visat just att de här spekulationerna om botten- respektive topplagen "på papperet" inte är värt mer än just papperet.
Gefle, för att bara ta ett exempel, borde ha spelat i division I vid det här laget om papperet verkligen betytt något.
Utan att ta något ifrån Rain Man-tabellen som idé så är en bra start är en bra start, oberoende av om man tar tre poäng mot Göteborg borta eller Ljungskile hemma. Tar man sina tre poäng tidigt hemma mot Ljungskile får man självförtroende, hänger med i tabellen (the real one) och får så småningom chansen att ta tre poäng borta mot ett desillusionerat och uppgivet Göteborg som inte orkar kämpa för en femteplats istället för en sjättedito.