11 april 2008

Rain man och Allsvenskan

Tre Hörnor Straff gratulerar serieledarna. De heter IFK Göteborg. Sedan Allsvenskan officiellt delades i två delar infördes nämligen ett komplicerat poängberäkningssystem där man bara kan erövra poäng mot de lag som befinner sig på ens egen nivå eller steget över. Uppdelningen ser ut så här:

Nivå 1: Djurgården, AIK, Kalmar FF, Elfsborg, Halmstad, Hammarby, Helsingborg, Malmö FF, IFK Göteborg

Nivå 2: Norrköping, Sundsvall, Gais, Gefle, Ljungskile, Trelleborgs FF, Örebro.

Två pluspoäng får lag i nivå 1 vid seger på hemmaplan mot annat lag på samma nivå, tre pluspoäng för seger på bortaplan mot dito, ett pluspoäng för oavgjort borta. Ett minuspoäng däremot för förlust borta mot lag på samma nivå, två minus för förlust borta eller oavgjort hemma, tre minus för förlust hemma. Varje tappad poäng mot lag på nivå 2 ger likaledes minuspoäng. Följande tabell blir hittills resultatet:

IFK Göteborg +2
Elfsborg +1
Kalmar FF +1
Halmstad -1
Djurgården -2
Helsingborg -2
Malmö FF -3
Hammarby -3
AIK -3

För lagen på nivå 3 gäller exakt samma sak, förutom att varje poäng mot lagen på övre halvan räknas som vunnen poäng. Resultatet:

Gais +3
Trelleborg +3
Gefle +2
Örebro +2
Ljungskile +-0
GIF Sundsvall +-0
Norrköping -4

(Ärligt talat ångrade vi redan när vi hade kommit fem minuter in i den här beräkningen att vi någonsin hade börjat. Men nu är det gjort i alla fall. Så går en halvtimme ifrån vårt liv och kommer aldrig åter.)

2 kommentarer:

Patrik sa...

Till och med den modell som användes av nån AIKare på alsvenskan.just.nu fram till för ett par år sedan kändes mer begriplig. Fast allt som resutlerar i Blåvitt överst är okej i min lilla värld.

Jesper sa...

Ack ja. Men vad vi på vårt lite taffliga sätt ville uttrycka var att Allsvenskan faktiskt har blivit uppdelad i två divisioner, där det gäller att slå sina huvudkonkurrenter på hemmaplan, kryssa mot dem borta och, om man tillhör det övre skiktet, inte tappa en enda poäng mot dem som tillhör det undre. Och Gais seger över Hammarby är faktiskt enda gången ett lag i den lägre kategrin tagit poäng mot ett lag i den övre hittills i Allsvenskan.