16 april 2008

Hjärtats nyckel heter Kristoffer Näfver

Stort steg mot SM-guld för Malmö FF. För dem gäller nämligen väldigt speciella regler - full pott mot Gefle och GIF Sundsvall (eller åtminstone 8 poäng) så går mästerskapstiteln automatiskt till dem enligt de nya reglerna.

Jag ser att göteborgarna tror att de ska klå Stockholm fotbollsmässigt bara genom att samla fler människor på Ullevi för derbyt. Men herregud, har de inte fattat vad fotboll handlar om? De här människorna måste BRÅKA också. De måste kasta in TÄNDARE. De måste se till att AVBRYTA MATCHEN SÅ FORT DET SER UT TT GÅ DÅLIGT FÖR DERAS LAG och utstråla en sån MAKT och en sån FARLIGHET att Pontus Wernbloom tackar dem efteråt för att de är såna fantastiska supporters. Och innan dess får de gärna SKRIVA UPPROP SOM KLAGAR PÅ HUR MISSFÖRSTÅDDA DE ÄR. För det är passion, eller hur? Och det är vad fotboll handlar om, va? Och det har ni inte i Göteborg, va, eller i Malmö, för den delen, eller i Halmstad, eller Kalmar, eller Norrköping, eller Åtvidaberg eller Degerfors heller.

Eller i Örebro.

Tim, förresten! Tim Nielsen! När hände det senast att nykomlingarna efter 4 omgångar hade samlat inalles en seger (tagen mot annan nykomling) och en oavgjord (tagen mot Trelleborg)?

4 kommentarer:

Mobius sa...

Gjorde en liten genomgång av årets nykomlingar. Kanske av intresse?

Svaret på din fråga är att under de 10 senaste åren har ingen grupp av nykomlingar presterat sämre än årets.

Mobius sa...

Glömde länken :)

http://gobajengo.wordpress.com/

Anonym sa...

Figuren i länken ovan tar höjd för de skilda förutsättningar (olika antal nykomlingar) som råder mellan olika säsonger. Den beskriver ju också med all önskvärd tydlighet de klena resultat som årets nykomlingar har haft i säsongsinledningen.

Eftersom jag blivit uppmanad att bidra får jag göra det genom att komplettera med de säsonger som har innehållit just tre nykomlingar. Det har hänt nio gånger tidigare. Nykomlingarna har då haft följande totala tabellrad efter fyra omgångar respektive säsong:

1954/55: 5 vinster, 2 oavgjorda, 5 förluster

1955/56: 2 vinster, 5 oavgjorda, 5 förluster

1973: 2 vinster, 7 oavgjorda, 3 förluster

1983: 3 vinster, 5 oavgjorda, 4 förluster

1997: 4 vinster, 2 oavgjorda, 6 förluster

1998: 4 vinster, 5 oavgjorda, 3 förluster

2000: 2 vinster, 5 oavgjorda, 5 förluster

2006: 5 vinster, 4 oavgjorda, 3 förluster

2007: 3 vinster, 5 oavgjorda, 4 förluster

Vi kan således konstatera att årets nykomlingsupplaga är överlägset sämst.

Tim

Jesper sa...

Ett klart utfall, som det brukar heta.

Då kan det väl också konstateras att de år när nykomlingarna varit ungefär så dåliga som de är nu, 2000 med GIF Sundsvall, Häcken och Gais och 2003 med Öster o Enköping dock bara till 60% har slutat med nerrflyttning för berörda lag. 2000 räddades Giffarna o Häcken av ett ännu sämre Västra Frölunda samt att Mjällbys kanadensare lyckades bränna straff mot Häcken i det allsvenska kvalet. I år har jag svårt att se att TFF, Örebro, Gefle eller Gais skulle falla igenom så som Frölunda gjorde - en nykomligen är annars beroende att det ska finnas ett lag som konsekvent spelat över sin förmåga o nu inte klara av att upprätthålla den längre ( en s k "sleeping midget").

Den stora överraskningen i år är dock inte att vare sig Ljungskile eller Giffarna har det så svårt - det är att Norrköping varit så usla. Dessutom återstår det ju många inbördes matcher mellan nerflyttningskandidaterna, o det är där det avgörs.