13 oktober 2007

That spoon, that spoon, that spoonful.

Svängde ut på Hornsgatan mot Liljeholmen och E4:an och med Howlin' Wolf på bilstereon och kände att detta, mina vänner, är livet. Och utanför Norrköping möttes jag av en skylt med IFK:s klubbmärke och texten VI ÄR HEMMA IGEN. VÄLKOMMEN TILL SVERIGES LYCKLIGASTE STAD. Tänkte att de förmodligen har skäl för sin glädje: IFK Norrköping kan nog bli att räkna med igen. Precis som den lyckligaste familjefar kan behöva en helg på vägarna för att fullt ut uppskatta det han har så kan gamla anrika fotbollsklubbar behöva ett par år på landsvägarna för att komma tillbaka med förnyade krafter. Fan vet om det inte hade varit bättre för Malmö FF om deras sammanbrott varit ännu grundligare och deras tid i Superettan ännu längre.

3 kommentarer:

Neander sa...

Frågan är om de Zlatan-millar de fått in på kontot var bästa medicinen för att få klubben på fötter. En tajt budget tvingar plånbokens ägare att fatta smarta beslut. Att ha bättre koll på vad pengarna går till, helt enkelt. Det känns inte som att MFF alltid har tagit så smarta beslut.
Det mest uppenbara är, tycker jag, att ersätta en brittiskt inspirerad tränare med en holländskt inspirerad tränare. Jag tror egentligen inte att varken Åkeby eller Prahl är inkompetenta. Man brukar, när man letar fel i MFF, anföra att Åkebys sejour i Danmark inte var lysande. Nå, det har inte Prahls sejour i Norge varit heller.
Hur mycket jag än beundrar Roland Nilsson undrar jag om man inte gjort en tavla igen. Nilsson kommer inte bygga vidare på något Åkeby startat. Han kommer börja om.
Igen.
Min magkänsla är att det inte kommer leda till ökad stabilitet.

Mats sa...

Men är det inte delvis "börja om" som MFF behöver? Åkeby lyckades inte hitta någon fungrenade spelmodell på två år. Mycket gick på tillfälligheter, improvisationer, enstaka spelares individuella skicklighet. Roland Nilsson kommer att "bubba om", för att tala inspelningsspråk. Han kommer att vara osentimental. Och krävande. Jag är optimistisk. Om inte annat för att det är bättre tillstånd att befinna sig i.
http://weman.wordpress.com

Neander sa...

mats: frågan är snarare om dom behöver tvärbromsa och vända vart sisådär tredje år?