28 oktober 2007

Medan pyttipannan verkar

Det var ju konstigt det här, det enda alla bedömare har verkat vara eniga om under den senaste veckan var att Djurgården skulle smälla in en fem, sex mål på BP med större eller mindre hjälp av sina femtekolonnare i de rödsvarta dräkterna... är det verkligen så här i resten av landet också, eller förekommer denna bisarra haussning av stockholmslagen och dess guldchanser specifikt i de medier vi stackars inflyttade i huvudstaden tvingas konsumera?

För övrigt är det i dessa spekulationernas veckor tur att Andreas Wihlborg, mig veterligen, inte har några band till Göteborg - 1-0-målet serverade han IFK på silverfat och han var ganska nära att bjussa på ett tredje mål i andra halvlek. Det fanns en period då jag började räkna efter vad som krävdes för att TFF ändå skulle åka ur... sen tänkte jag att en seger för Brommapojkarna ändå skulle vara helt osannolik... och så tänkte jag att 9-0 dessutom skulle vara ett helt osannolikt resultat i en allsvensk match...

Man får väl helt enkelt säga att Helsingborgs IF är ett ytterligheternas lag...

Och man får konstatera att Thomas Olsson så vitt jag vet är samme Thomas Olsson som kasserades av en annan allsvensk klubb för ett par år sen...

Och man får också, eller jag i alla fall, bli lite glad för Charlie Davies skull (i synnerhet eftersom jag hade fullt utbildade paranoida vanföreställningar om att det var i Trelleborg i förra veckan det skulle lossna för honom)

Och så till slut får man gratulera IFK Göteborg till guldet. Håkan Mild förtjänar ett guld; Niclas Alexandersson förtjänar ett guld; Stefan Rehn förtjänar ett guld och hela konceptet att använda unga svenska spelare förtjänar på sitt sätt guld det också. Det var en imponerande spurt Göteborg gjorde och jag skrattade häpet när folk klagade på deras spel på Råsunda i förra veckan - herregud, de är i en pressad situation och de vinner bortasegrar över Malmö FF och AIK, vad spelar då spelet för roll? Det här trodde jag inte när jag såg dem med nöd och näppe få 1-1 på Vångavallen i påskas. Men vad har jag någonsin trott som sedan också blivit så?

Så när jag nu säger att det enda man kan vara säker på inför 2008 är att IFK Göteborg inte vinner, då kan ni ta det som ett tecken på att en ny gyllene era har dagats på Kamratgården.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Stoppa pressarna! Stockholmstidningarna spekulerar i vad som behövs för at deras lag ska vinna ett SM-guld. Händer ingen annanstans, jag lovar!

Den här skånepartistiska stockholmsparanoian som man ser i den allt mer obehagliga landsbygden utanför Malmö börjar bli tröttsam.

Kattmorfar sa...

Bengt Andersson! Där har vi en man som förtjänar ett guld.

Studiomannen sa...

Vi förtjänade allting och ingen tidning i världen kommer att skriva annat.

Anonym sa...

Tidningarna kommer för 20:e året i rad att konstatera att laget som vinner förtjänade det, med samma självrättfärdigande stolthet, som om de hade kommit på något nytt. Det hade varit kul om någon för engångsskull hade hävdat att ett lag inte förtjänade guldet. Det är liksom alltid så självklart trots att det efter 26 omgångar inte skiljer mer än en poäng. Nu är detta inte ett försök att argumentera för att Kalmar FF egentligen var bättre. Men att man efter sa manga omgangar och nar det bara skiljer en poang med sadan sjalvsakerhet kan saga att de och de laget ar battre kanns konstigt. Det ar val klart att man ha haft marginalerna med/mot sig.

Anonym sa...

Thomas Olsson lämnade Malmö på eget initiativ eftersom han inte trodde sig kunna ta en plats i förstaelvan när de landslagsmeriterade mittfältarna Anders Andersson, Daniel Andersson och Yksel Osmanovski återvände hem. Han "kasserades" inte. Tycker det är trist med denna ständiga hikstorieförfalskning från småklubbssupportrar. Malmö FF har gjort en hel del misstag de senaste åren, men de har inte kasserat Thomas Olsson.

Anonym sa...

MFF erbjöd Thomas Olsson ett ettårskontrakt, IFK erbjöd Thomas Olsson ett fyraårskontrakr. För en kille som varit tre säsonger i klubben och som precis fått se en otränad Anders Andersson ta platsen från honom i match efter match så kunde det inte vara en mycket tydligare signal att MFF inte ville ha kvar honom.

Patrik sa...

Jag bryr mej bara om att vi vann. Och vi vann!!!!

Jesper sa...

Är det samma anonym, undrar jag? Hur som helst, anledning till att manräknar mål i en fotbollsmatch och sedan delar ut poäng till lagen beroende på hur många de gjort och sedan räknar ihop de poängen när alla lag har spelat mot varandra, det är just för att man ska ta reda på vilket lag som är "bäst" och "förtjänar att vinna." Vad övrigt är är tystnad, eller borde åtminstone vara det.

Och vad gäller Thomas Olsson kvarstår faktum - en av många spelare som lämnat Malmö FF och tvärt blivit bättre, samtidigt som Malmö FF:s kollektiva formkurva inte riktigt kan beskrivas på det sättet.

Sanjay sa...

På vilket sätt blev Thomas Olsson bättre i IFK, i MFF var han en lagkapten som ledde laget till en andra plats, ett SM-guld och en femte plats. I IFK har han vunnit SM-guld och slutat sjua. Ibland går du på för mycket myter Jesper. Det var dumt att sälja Thomas Olsson, men bättre i IFK det har han inte blivit. Ersättarna däremot inte fullt så bra som MFF hoppats.

Patrik sa...

Bättre eller sämre än i MFF får andra bedöma, jag har hört att Thomas Olsson var väldigt viktig för MFF's guld.

Han har varit viktigare för Blåvitt i år än han får erkännande för. När Thomas varit bra har Blåvitt varit bra. När Thomas varit skadad/avstängd har blåvitt haft problem. Att hitta en fullgod ersättare/avbytare till honom är en av Håkan Milds stora uppgifter under vintern.

Kattmorfar sa...

...och där kommer Martin Ericsson in i bilden. Aah, vad skönt att kunna koppla av med lite silly i några månader i avvaktan på att lidandet drar igång igen.

Patrik sa...

Ännu en silly som domineras av Martin Ericsson. Känns bekant!

Anonym sa...

Vilket galet flyt IFK har haft med avstängda spelare i motståndarlaget på slutet.

Det är bara att konstatera att det behövs en hel del tur för att vinna en så här jämn allsvenska.

Den som påstår något annat får titeln
"Årets Albert Svanberg".

Kattmorfar sa...

Senaste anonym = Pelle Blomh?

Jesper sa...

Klubbens mest erfarne spelare o tillika landslagsman justerad o borta de tre sista matcherna, kan det kallas "galet flyt"?

Studiomannen sa...

...och med Adam Johansson avstängd också...

Patrik sa...

Jävla bonntur vi haft. Haha!!! Och alla andra lag (utom BP) har haft oturen att möta ett så gott som intakt Blåvitt. Stackars dom!