23 september 2007

Intresseklubben antecknar

BP är för övrigt på 45:e plats i maratontabellen just nu. Igår passerade de Oddevold. Tar de bara en poäng till går de förbi Redbergslid, Ljungskile och Ludvika Ffi som alla har 2o poäng och avancerar till plats 42. Sen är det ytterligare 5 poäng upp till Motala AIF på 25 - som de tog på 33 matcher, i och med att deras enda allsvenska säsong inföll 1957-58, då serien skulle läggas om från höst-vår till vår-höst och alltså tre säsonger spelades - och så många hoppas jag innerligt att BP inte lyckas samla på sig.

Ljungskile verkar f ö vara på väg upp igen, fortfarande med wålemarkar i laget, fast utan någon åshöjdenaura kring sig den här gången. Egendomligt hur snabbt sånt försvinner . Vad gäller Redbergslid undrar jag om de överhuvudtaget har någon fotbollssektion nuförtiden, men Ludvika Ffi har väl gått upp i Ludvika FK, i nuläget fyra i div 3 Södra Norrland. Stryk 0-2 hemma mot Bollnäs GIF igår inför 135 åskådare. Sic transit gloria mundi.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sorgliga nyheter kommer oväntat. Nog trodde jag att RIK, klubben där jag började sparka boll och klubben där jag borde ha slutat sparka boll fortfarande fanns kvar. Jag har ju tröjan kvar och allt. Men de verkar ha lagt ner kring 2001-2002, i botten av division VII. Det smärtar.

När det begav sig, och de hade Gunnar Gren och Sven Rydell i representationslaget, blev de ju för övrigt degraderade hela vägen ner i seriesystemet för ohemula brott mot amatörreglerna. Och så var den sagan slut.

Jesper sa...

anonym: Det var T S Eliot som sa det: This is the way th world ends/ not with a bang but with a whimper.
Alltid lika fascinerande att inse att fotbollen alltid varit sig ganska lik. Klubbar som försökt värva sig till framgång, sprängt sig ekonomiskt och försvunnit. Frågan är väl om Redbergslid kunde ha hoppats på mer än att bli ytterligare ett lag som figurerade i diskussionerna om FC Gothia...