25 september 2007

Guldet ska hem!

"Det står mer och mer klart att det är nåt av de här båda lagen det handlar om" skriver David Tanentsapf idag i nån av de där gratisblaskorna som skräpar mer Stockholms tunnelbana. Handlar det om Kalmar FF, som gick förbi AIK i helgen, och IFK Göteborg, som bör gå upp i topp idag? Nej, det handlar om AIK med sin virrige målvakt och Djurgården med sitt virriga mittfält - de har ju en massa åskådare som skjuter iväg raketer på sina matcher och de är från stan där den där tunnelbanan finns. Det är en plåga ibland att behöva bo där.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Huvudet på spiken. Som vanligt.
Keep up the good work.

Mats sa...

Ja, jag har sagt det förr: att du pallar bo där. Hela Söderslätt väntar på dig. Any given day.

Erik D. sa...

Bra skrivet Jesper och jag hoppas verkligen att du inte flyttar, vem ska då så nyanserat analysera vår stad och dess innehåll?

Magnus sa...

Förklara gärna vad du menar med Djurgårdens "virriga mittfält". I mitt tycke är det deras klart bästa lagdel och de fem, för fem är de,täcker en större yta än någon annan allsvenskt lagdel.

B-G sa...

Word!

Jesper sa...

magnus: jag baserar det på det ytterst slarviga passningsspel jag sett från detta mittfält i de vå senaste matcherna. Men om du menar att Mattias Jonson hör till mittfältet (det verkr vara en flytande företeelse...) så modifierar jag mitt omdöme något, för virrig kan man inte på några villkors vis kalla honom.

mats: om jag hade bott i Skåne är risken ganska stor att jag hade börjat reta upp mig på den motsvarande lokalpatriotismen i den skånska sportpressen. Minns än i dag nä AIK kvalade in till CL och fick en lite notis på SDS-sportens fjärde sida...

Neander sa...

Mitt då-och-då-läsande av Sydsvenskan på nätet lämnar en ingrodd stockholmare, låt vara med skånsk pappa, som undertecknad (övertecknad?) understundom mållös av häpnad. Ja du, Jesper, den risken finns nog var man än bor.

Sanjay sa...

Motsvarande!? Ingen, absolut ingen lokalpatriotism är så kvävande, enögd och tröttsam som den skånska.

Jesper sa...

sanjay: det är precis som alla andra jobbighetsfaktorer i livet. den man för närvarande är utsatt för är alltid värst.