29 augusti 2007

Inskolning

Om det hade funnits några överraskningar i landslagstruppen mot Danmark, då hade det verkligen varit en överraskning, om ni förstår vad jag menar. Kul att Rade Prica får åka med och skolas in -vi kan nog vänta oss ett genombrott från hans sida ungefär till EM i Polen och Ukraina.

Själv ägnar jag också dagarna åt inskolning. Av lille Vilhelm, tillsammans med bland annat jämnåriga Alma Elina och hennes danska pappa. Han anser att danska landslaget nu för första gången förlorat sin popularitet. Folk är trötta på allt strul kring dem, säger han. Själv kan jag inte låta bli att vara rädd för en enorm backlash, just för att danskarna så skickligt lyckats försätta sig i den sedvanliga svenska underdogpositionen.

8 kommentarer:

leifengkvist sa...

Det otroliga är ju att Rade bara är 27 (Rade Prica, född 30 juni 1980 i Ljungby)! Han är med andra ord inte ens fyllda 32 när Polen/Ukraina inleds.

Men visst - Marcus Berg känns kanske lite mer spännande. Annars har Sverige ju grym brist på unga fräscha forwards. I Malmö har vi iallfall inga...

Eric Goesta Rosén sa...

Men så mycket som han varit med i landslaget, Rade, borde han verkligen blivit en anfallare av rang. Han har ju tränat med våra allra bästa mer än någon annan. Jag tänker mig att det borde var utvecklande. Men näej, tydligen inte.

Sånger från nedre botten sa...

Frågan är vad som smakar sämst; danska underdogs eller röda pölser?

Neander sa...

sånger...: röda pölser är ju gott, så den frågan är lätt att besvara.

le sa...

egr - Prica kanske har tränat för mycket med divan Zlatan som inte ens kan göra mål och bara förstör för laget. Har Z även förstört Rade?

(usch, det var väldigt länge sedan jag prövade ironi, men övning ska ju ge färdighet)

Jesper sa...

goesta: Med denna logik borde även Yksel Osmanovski och Jörgen Pettersson, tidvis ordinarie landslagsforwards, vara anfallare av rang. Och även Selakovic, fast just det, han blev ju utmobbad av förbundskaptenerna...

leifengkvist sa...

Förmodligen är det bättre backar i SAS-ligan (go Randers!) än i landslaget.

Jag menar, vem utvecklas av att dribbla förbi konerna Mellberg och Hansson? Allt man kan vänta av dem är en söndersparkad hälsena.

Och tyvärr är väl Ibras trix på en alldeles för hög abstraktionsnivå för Rade.

Neander sa...

Det som gett Selakovic störst uppmärksamhet det senaste året är ju han insats som målvakt.