30 augusti 2007

Allt är möjligt!

I 88:e minuten kom det, målet som sände chockvågor över hela världen. Och nej, det gjordes inte i Borås utan i Apia på Samoa och det var inhopparen Viliamu Sekifu som kvitterade till 1-1 för Tuvalu mot Tahiti. Fotbollens värld är trots allt en där en del saker som verkar omöjliga fktiskt är möjliga, ibland.

8 kommentarer:

Anonym sa...

En fråga som har sysselsatt mig de senaste dagarna är vad som händer om Tuvalus resultat i det pågående mästerskapet blir sådana att de påverkar vilka lag som tar de tre platserna i det fortsatta VM-kvalet. Jag har förståelse för att landet får delta i Södra stillahavsspelen men kan det vara rätt att de kan påverka VM-kvalet som icke fullvärdig medlem i FIFA? Nu har de uppenbarligen tagit poäng mot Tahiti. Detta kan få konsekvensen att ett lag som hade gått vidare till nästa kvalomgång om inte Tuvalus resultat hade räknats därmed missar fortsatt VM-kval. Är Blatter informerad?

Tim

Jesper sa...

Det borde han vara i och med att stadion de spelar på heter "The Toleafoa S. Blatter stadium".

Jesper sa...

För övrigt, även om tabellen rent matematiskt inte skulle förändra sig om Tuvalus resultat ströks, så påverkar deras deltagande givetvis alla andra. För att citera Thoms Wolfe: "The seed of our destruction will blossom in the desert, the alexin of our cure grows by a mountain rock, and our lives are haunted by a Georgia slattern, because a London cutpurse went unhung. Each moment is the fruit of forty thousand years. The minute-winning days, like flies, buzz home to death, and every moment is a window on all time."

Med detta skulle sägas att Fiji naturligtvis hade glädje av tt möta de oerfarna tuvaluanerna först av allt och att hla deras turnering kanske blev lättare tack vare 16-0-segern. Eller tvärtom: de kanske invaggades i falsk säkrhet, ungefär som Ungern efter den inledande 10-1-segern mot El Salvador i Vm 82? Och Nya Kaledonien blev kanske lidande av att möta ett lag som var beslutet att undvika ytterligare förnedring i nästa match, eller så var det bra för dem att få börja med två tuffa matcher? Etc, etc.

leifengkvist sa...

Ni kanske har tagit upp det här men jag undra ändå. Nu när Australien bytt kontinent i Fifa, vad betyder det för antalet länder för Sydamerika/Oceanien? Ska Uruguay (5te laget i sydam.) fortsätta kvala mot Oceanien-ettan som kan bli Tuvalu men kanske oftare Nya Zeeland? Det betyder ju att Sydamerika får en garanterad (?) extra plats till VM. Det gör mig ingenting, jag gillar Uruguay - skitsnygga tröjor!

Jesper sa...

leif e: Oceanienettan, som under inga omständigheter kan bli Tuvalu (se debatt ovan och nedan) kvalar mot Asienfemman. Sydamerikafemman kvalar däremot denna gång mot Concacaf-fyran.

...grönvita sidan upp! sa...

Tuvalu i all äre, men det här måste ha varit den vildaste kvällen i Fredrikstad sedan Karl XII fick en knapp i plåten.

Och det galnaste Bajenögonblicket (inte största, men galnaste) sedan Undret I Karlstad.

Tänk att något, så litet och futtigt att etablerad media skiter i att ackreditera en enda representant, som en avgörande kvalmatch till Uefacupen kan ge en tron och hoppet åter...

...grönvita sidan upp! sa...

...jo, allt är möjligt. Det var poängen. Nu är det läggdags.

Jesper sa...

gsu: hoppas du sov gott!