02 juni 2007

Mystisk banderoll siktad - "Vi skänker Skåne till Danmark". Det betyder att Isaksson, Micke Nilsson, Chippen, Ljungberg, Zlatan, Daniel A och Rosenberg går över till röda laget. Har vi inte problem nog som det är?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tobias Linderoth också va? Visserligen född i Marseille, men eftersom föräldrarna är från Göinge borde grabben fått ett skånskt medborgarskap.

Anonym sa...

Jag vet att jag är ute på gumligt vatten, men är inte Ljungberg hallänning och Chippen från Blekinge? Det stod inget på banderollen om att lämna tillbaka allt som en gång varit danskt.
för övrigt en fullständigt idiotisk banderoll - det grundresonemanget håller jag med om.
Skulle, som en liten jämförelse, klubblagen tvingas till att bara ta lokala talanger hade Stefan Ishizaki tvingats spela i Bajen, Rågsvedsgrabb som han ursprungligen är. I övrigt hade nog laget varit, eh... Sådär...?

Jesper sa...

neander; Ljungberg är född i Vittsjö och Chippen i Malmö. Flyttade till Halland resp Blekinge i unga år. Det är åtminstone de uppgifter jag sett, hur man kan vara född i Vittsjö vet inte jag som har varit i Vittsjö (det måste innbära att han är född i vardagsrummt ellr baksätet på bilen), men i gamla pass var ju "födelseort" identiskt med "den församling föräldrarna var skrivna i när födelsen ägde rum". Min gissning blir då att Ljungberg är född i Hässleholm eller Kristianstad.

Anonym sa...

Jesper: Med pappa uppvuxen i Malmö fast född i Norge, och med familjens sommarställe mellan Sjöbo och Hörby, så är jag väl hyfsat bekant med skånsk geografi. Jag skulle tippa på att du har rätt kring omständigheterna runt Ljungbergs födelse. Jag har också passerat Vittsjö under familjens bilutflykter. Det gick rätt fort, kan jag säga.
Jag kände dock inte till att Chippen och Kid Vicious var födda, där de är födda.
Men angående banderollbärarna, så säger jag som Edvard Persson:
"Kan hända det retar en del (alltså - att Skåne dominerar i landslaget, min anmärkning), men i så fall är det deras eget fel."

Studiomannen sa...

Och då måste jag bara flika in att "Vi klarar oss nog ändå" som Edvard Persson sjöng in skrivits av urgöteborgaren Lasse Dahlqvist. Ur led är tiden, sa Bull.

Jesper sa...

studiomannen: Lasse Dahlqvist är, precis som Linderoth, hedersskåning. Vi har en mer liberl syn på medborgarskap än danskarna...

Anonym sa...

jesper: är Carl P. Herslow underrättad om den skånska medborgarskaps-policyn?

Jesper sa...

neander: Nej, mn jag ska ta upp det md honom nästa gång vi tar på oss huvorna och sätter oss i vår lilla möteslokal.