26 maj 2007

Show me a good loser...

Nere på kvartersbutiken, dit jag gått för att köpa lördagsgodis med tjejerna, stötte jag ihop med en kille i Hammarbytröja. Han stod en bit från godishyllan, betraktade flickorna som trängdes framför den i den trånga passagen, och väntade på sin tur. Han såg lite sorgmodig ut och jag sa att det inte var någon skam att förlora mot Elfsborg.
"Äh", sa han, med en sluddring som avslöjade en lång eftermiddag framför tv:n, "för jävla överskattade, de där. Vi som var för jävla dåliga."
Supporterns eviga försvar. Jag brukar ta till det själv: det var aldrig de som var bra, det var vi som var dåliga.På det viset har man ändå behållit nån form av kontroll över händelseförloppet. Men i det här fallet tror jag inte det håller. Visst var det länge sedan jag såg så lite av Sebastian Eguren, men det var Elfsborg som inte lät honom få tag i bollen. De blir svåra i år.

5 kommentarer:

Neander sa...

Här kommer nästa klyscha: Det var domaren som blåste oss på matchen. Hammarby fick tre gula kort. Elfsborg klarade sig utan varningar.
16-8 i frisparkar till Elfsborg. 9-2 efter första. Blåsta på en straff. Blåsta på ett mål.
Är det jag eller Martin Hansson som är enögd? Spelade Hammarby verkligen så mycket fulare än Elfsborg?

Jesper sa...

neander: Den gamle Hammarbytränaren som var bisittare på tv sa att domaren var "hundraprocentig".

Studiomannen sa...

Elfsborg vann rättvist. Men jag körde med supporterns eviga försvar i tisdags på väg hem från Borås....

Anonym sa...

Jesper

Hasse Backe. Du menar han som tyckte att Anders Svensson som var rutinerad och la sig ner. (Och fick frispark). Eller hans kommentar till när Petter Andersson blir tacklad i ryggen (utan boll) i straffområdet: "Det där kan inte ha gjort såååå ont."

Som om det var graden av smärta som avgör huruvida man ska blåsa eller inte.

Hansson var - och är - Allsvenskans sämsta domare. Svårare än så är det inte.

Annars håller jag med om att Elfsborg såg riktigt bra ut. Fast är det inte en svaghet att de inte fick till ett enda avslut på mål under de 35 första minuterna?

/Flugan på väggen

Neander sa...

Jesper: Efter Hasse Backes insats som Hammarby-tränare blev man förvånad över att han fick fortsatta jobb inom elitfotbollen.
Han hade Bajen en säsong, 1988. Hammarby åkte ur.
Andra tränare som lyckats med den bedriften återfinns inte i elitskiktet idag.
När jag tänker efter närmare - Hasse Backe har heller inget tränar-jobb idag, va?
Jag påstår inte att vem som helst skulle vinna danska ligan med de resurser FC Köpenhamn förfogar över. Men jag vill ändå påstå att den meriten inte imponerar särskilt på mig.