07 maj 2007

Halvfullt glas

"Man borde kunna dela ut 3 poäng till två lag" sa André Pops käckt när det var 3 minuter kvar. Alla får påsar, alla blir glada. Andy Ek messade glatt att vår reducering gjorde honom tillfälligt till serieledare, men just i det ögonblicket blev jag inte ens purken. 2-2 borta mot Ellos är ingen förnedring. Särskilt inte som de kunde ha gjort 4 mål bara på de första 20 minuterna. Särskilt inte som backlinjen lät Anders Svensson trippa omkring ostörd inne i straffområdet vid alldeles för många tillfällen, i alldeles för långa stunder.

En kommentar dock. Det delades ut 8 gula kort i en match där ingen blev skadad, där ingen ens spelade särskilt fult. Lite armbågar och tuffa tacklingar och hårda kamper, visst. Men åtta stycken! Svenska domare gör vad de kan för att missgynna svenska lag i eventuella internationella sammanhang.

2 kommentarer:

Studiomannen sa...

Isobel: säg inte det. Det var inte många kort utdelade av Peter Fröjdfelt på Vångavallen i söndags. TFF fick inga alls. Vadvar detnu BP fick? Ett?

Men det är ingen tröst att bedömningen skiljer så för varje domare.

neander sa...

Det finns bra domare i Sverige. Fröjdfeldt är en. Men det är på tok för få.
Sen kan jag ofta titta på utländska domare och tycka att de blåser för lite. Inte minst för filmning.
Det är inte ofta jag tycker fotbollsdomare varit bra.
Men det säger nog mer om jobbets svårighet än om den låga standarden på rätts-skiparna.
And dont get me started on linjedomare, säger jag bara.
Den dagen de inför teknik som gör att bollen piper, eller vad man nu kan hitta på, vid offside-situationer, är en dag att se fram emot!