15 april 2007

Ombyte förnöjer. Inte.

Förresten kan jag omöjligt begripa varför TFF såg sig tvungna att spela i röd och svart bortadräkt igår. Blå tröja, vita byxor kan väl inte på något sätt anses kollodera med Hammarbys grönvita staket? Och det kan i detta fall inte gärna handla om att sälja extraexemplar av bortatröjorna?

Typiskt att BP tog poäng igen förresten. Det var för fan dem TFF skulle ha bakom sig.

7 kommentarer:

Studiomannen sa...

Men man kan anta att TFF hade stavat rätt på namnen på ryggarna i alla fall...

Eller så finns det en baktanke vad gäller Aybunns tröja. Den kan bli ett samlarobjekt som vid en försäljning täcker upp mellanskillnaden från Bajens bud och hans begäran.

Henrik "Grumpy" Petersson sa...

Pratade med Lasse Larsson idag och frågade om tröjorna. Tydligen är det alltid röda bortatröjor som gäller i år på bortaplan (bortsett från mötena med Kalmar och BP). Någon bra förklaring till detta lyckades jag inte klämma ur honom. Mer Lasse L på länken.

Räkna inte med rättstavade TFF-tröjor för övrigt. De envisas med att stava tex Fakhros namn fel på hemsidan.

mjau sa...

Problemet med stavningen av namn på ryggen slipper ju de andra lagen som hellre smäller upp en stilfull reklamlogga. All heder åt Bajen som försöker hålla matchtröjan någorlunda ren. Att Mff´s tröja ser ut som den gör är en skam med tanke på alla deras miljoner.

Studiomannen sa...

Mjau: även om den saknar reklam är det till syvende och sist en MFF-tröja... :-D

Jesper sa...

grumpy: det är denna förbannade lyxkonsumtion. Förr i världen behövde de spara in på matchställ för att tvätta så lite som möjligt, nu byter de tröjor i halvtid och tar på sig bortadräkter utan att de behövs. Sedernas förfall. Och att det ska ha tagit sig in i Trelleborgs FF också...

Studiomannen sa...

Och vad gäller tröjor tål det att påminnas om vad jag såg vid mitt livs enda besök hittills på Strömvallen. Vid det famösa och oförglömliga mötet mellan Gefle och MFF förra året hade Gefle sina sedvanliga babyblåa hemmadräkter. Då MFF:s röda bortadräkt även hade tillhörande byxor med samma färg som Gefles (vita, väl?) ströks den dräkten oförklarligt och det blev MFF:s grå dräkt. JUst med tanke på att MFF faktiskt spelar i babyblå dräkt i normala fall och att den grå var i hastigheten ruggigt lik den blå (definitivt jämfört med om de istället fått spela i rött) - just den detaljen gör att matchen blev ännu mer minnesvärd. Ett kanonläge för konspirationsteoretiker. På min tid på skolgården fick ena laget vara utan tröjor om det knep. Kanske något för högsta serien? Frågan är vilken färg som fäster på ryggarna.

Jesper sa...

studiomannen: helt oförklarligt, att man inte får han en bortadräkt med samma färg på BYXORNA som hemmalagets. Förbundets tävlingsregler, § 6, formulerar det så här: "Finner domare att två lag har förväxlingsbara matchdräkter ska domaren ålägga det gästande laget att byta dräkt. Reservdräktens färger ska vara helt avvikande från de ordinarie." Hur man kan förväxla ett lag med rödvitrandiga tröjor med ett med ljusblå överstiger min fattningsförmåga, vad de sedan än kan ha för färg på brallorna. Sen kan man också fråga sig vad som menas med "helt avvikande" färger - det verkar betyda annan färg på varenda liten detalj.