07 april 2007

Konstgräs för konstgräsets egen skull

Det är kanske sista gången i mitt liv jag besöker Hästveda, där jag bodde från det jag var nio tills jag var 14 år. Min mor, som blev kvar här efter skilsmässan med sin nye man och gjorde att jag har behållit förbindelsen med byn, ska slutligen sälja huset och flytta härifrån. Så det blev en påskafton av vemodiga promenader ner till fotbollsplan och kring Lillsjön, förbi orienteringsföreningens klubbstuga och reningsverket, och vad jag kunde konstatera var att folk har studsmattor i sina villaträdgårdar nuförtiden men att inte så mycket annat förändras i Hästveda. Och så missade jag nästan hela första halvlek av Elfsborg mot Malmö FF.

Och ja, Elfsborg har lyckats med det där de alltid snackat om, att tuffa till sig. Hur kommer det sig att ingen kan bete sig så brutalt som den snälle killen som går in för att vara elak? När den snälle killen dessutom är lillebror till Niclas Alexandersson? Jag såg Samuel Holmén i Elfsborgs omklädningsrum ifjor och då tänkte jag att man måste se honom på nära håll för att inse hur barnslig han ser ut, men nu insåg jag att barnsligheten gick fram även i tv. Fast det var ett jävla skott han fick på vid kvitteringen. Även Yksels nya kåkfararlook förtjänar ett omnämnande, fast den kanske även förklarar den lätt kritiska stämning som rådde mot honom i kommentatorsbåset. Är det förresten nån som kan komma på vem Johan Karlsson är lik?
Sammanfattningsvis såg hela matchen ut att tillhöra en annan division än TFF mot Göteborg igår. Det är ett jävla gnäll på konstgräs hela tiden, men jag har sett tillräckligt många taffliga premiärmatcher på gulbruna kreatursåkrar för att inte uppskatta när bollen rullar och folk faktiskt kan drämma in ett skott på halvvolley för att bollen inte studsar snett. Jag börjar tro att MFF faktiskt kan vinna Allsvenskan i år. Men då måste förbannelsen över deras mittbackar hävas, Litmanenfrågan lösas så att han antingen alltid spelar eller alltid inte spelar och Jonatan Johansson vinna skytteligan. Fast det sistnämnda tror jag inträffar ändå.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bull!
Sätt in antingen IFE eller MFF på ett Vångavallen med 19 sekundmeters blåst och TFF på motståndarsidan, så hade du inte sett en skymt av det där spelet från en annan division.

Vänsterdojjan sa...

När Alex kapade Dixon hördes det 23 bänkrader upp och när jag förstod att domarens kort endast var gult insåg jag hur mycket det betyder att vara regerande svenska mästare och spela på hemmaplan.

Dystro sa...

När jag såg AIK få stryk av Kalmar tänkte jag att det är bra skönt att bara BP och Halmstad är de enda som har full pott inför idag.

Jesper sa...

anonym: Ja, som vi vet är Vångavallen inte bara en egen division utan till och med en egen DIMENSION, där fotbollens vanliga lagar är upphävda...

Ludde sa...

johan karlsson är erkännt lik Alf. you know, tv-serien. liten hårig sak med intressanta ansiktsproportioner? övrig intressant fakta: snälle alexandersson krockade igår med en lastbil i centrala borås.

Jesper sa...

ludde: Körd av en liberian?