28 april 2007

Gryning över Pildammsparken

Ja, jisses, maken till AIK-mos på Malmö stadion har jag inte sett sen den där regnmatchen 2002 när Djurgården skulle hindras att vinna guldet... Eller Masses och Lasses målkalas i SM-finalen 1986, för att riktigt rota i minnena. Här fanns mycket att uppmärksamma, men av någon anledning var det en offensiv rusch av Anders Andersson från mittbacksplats som fäste sig i minnet. En fint, ett väggpass, en offensiv raid full av självförtroende: resultatet blev ingenting, om det inte är så att varje lyckad manöver samverkar med andra och till sist kan starta en vinnande trend. Trender åt andra hållet vet de ju allt om på Malmö stadion, men jag får säga att jag tycker att terapin åtminstone visar klara tecken till att lyckas. Eftersom Alf Westerberg är en så sympatisk och intelligent person är jag extra glad att hans roll i processen verkar mer framträdande än den assisterande tränarens alltid är - det är det intrycket man får när man ser honom agera på sidlinjen.

Vad gäller AIK känns det inte som om de behöver oroa sig för något omedelbart backlash. Nicklas Carlsson var precis så förbannad och ödmjuk och samtidigt så paradoxalt självmedveten efter matchen som jag hade önskat att mina spelare var om jag var Rikard Norling. Det är bara det att det finns så många lag med något att bevisa i Allsvenskan just nu. Helsingborg för AIK härnäst.

Det kan vara en annan anledning till denna osedvanligt jämna Allsvenska (MFF slår AIK, AIK slår Hammarby, Hammarby slår TFF, TFF slår MFF). Jämnheten är ett svaghetsbevis för svensk fotboll, sa Stefan Rehn, och delvis kan han ha rätt; men den kan också ha att göra med att det faktiskt finns en massa lag som vill nåt i Sverige just nu. Och ska man tro Lagrell i nya Offside kommer det att öppnas betydligt fler möjligheter för dem i framtiden. Det kanske kan bli nåt av det här ändå.

7 kommentarer:

D sa...

Imponerande av Malmö.

Samtidigt finns vissa frågetecken kring Gnaget. Varför, jag skriver VARFÖR, spelar man med Gerndt? Han halkade bokstavligen talat runt av nervositet/hala skor.

Varför spelar man med Kenny Pavey? Varför var Sandberg så kass? För att Malmö gjorde honom kass, säger vän av ordning. Men något stämde inte idag. AIK var förjävla usla. Eller precis så bra som de egentligen är, och att de hittills bara haft tur och spelat lite över sin kapacitet.

Jag gråter mig till sömns nu.

Jesper sa...

d: Man undrar. Hela året ifjor påpekades det att AIK egentligen var mycket bättre än deras spelartrupp tillät. Det är så gott som exakt samma spelartrupp i år.

Grumpy sa...

En bra match och nu är guldsnacket i pressen (och bland fansen) igång igen. Så är det efter varje vinst för de sk "storlagen". Kan inte låta bli att tycka det är rätt lustigt.

Ang Alf W har du helt rätt. Mera sympatisk kille får man leta efter. Möjligen kan Sören Cratz konkurrera på det planet. Det gäller dock att inte ge honom för mycket ansvar, men så länge han får styra och ställa från sidlinjen och all press hamnar på "Snuffe" så trivs nog den gode Affe som fisken i vattnet.

leifengkvist sa...

Innan THS börjar skriva om Roberto Carlos-mål på Söderstadion vill jag minna om denna gamla goding. Årets mål i MLS från några år tillbaka. Ur bakifrånvinkeln är den...tja som ett Roberto Carlos-mål.

mms://a1503.v115042.c11504.g.vm.akamaistream.net/7/1503/11504/v0001/mlbmls.download.akamai.com/11504/2005/open/partner/110505_smgoty_winner_derosario_384.wmv

leif igen sa...

...ha slutet av länken kom såklart inte med. Jo jo maximera comments-fönstret så får ni med hela förresten.

Dysterkvisten sa...

Det skojiga är att kommentatorn först inte fattar hur snyggt det är. "Nothing fancy - han bara skjuter så hårt han kan". På reprisen ser man ju sååå tydligt vilken teknisk briljans detta skott är ett uttryck för. Hilvede alltså.

Jesper: yup. Man får hoppas att de börjar spela över sin kapacitet igen. Eller jag får hoppas. Fan. Överanvändande av "man": guilty. En som är än mer skyldig: Petter Andersson. Han lyckades klämma in 31 "man" istället för "jag" i gårdagens intervju.

Jesper sa...

Jag ska villigt erkänna att jag aldrog har hört talas om Dwayne De Rosario. Det ser ut som om han kunde vara nåt för TFF, om man nu inte vill behålla skånekvoten i laget (9/11 i derbyt, om jag har räknat rätt)