14 april 2007

En vandring i solen

Jag har tillbringat en kvart med att dammsuga upp sådana där små svarta korn som finns i konstgräs från hallgolvet. Mig rör inga nederlag på Söderstadion i ryggen, för jag var på Skytteholm. Där Norrtulls SK:s F-99:or tog två nya meriterande segrar, 3-1 över Ängby och 6-0 mot IK Tellus. Nämnas bör dock att de små tellusflickorna var märkbart påverkade av spelprogrammet, som gett dem en paus på två timmar efter deras första match. Denna hade de, berättade tränaren Jonas (identisk med vår bloggkorrespondent "Sånger från nedre botten") tillbringat med att leka och äta korv i solen; de hade nu ganska svårt med koncentrationen och efter vårt 2-0-mål en bit i andra halvlek rann det iväg en bit.
Jag antar att TFF-spelarna tillbringat sin dag i storstan på samma sätt. Det skulle förklara resultatet.

P.S. Det blir inte lätt att leva upp till etiketten "sportjournalistikens Preben Elkjaer" som Hermann Dill förser mig med i Expressen idag. Jag som inte ens röker. D.S.

4 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Matförgiftade av norrländska hamburgare, solsting samt kollektiv kollaps kan väl drabba den bäste...
..nå, grattis på dig och de dina. Era tjejer var duktiga. Jag har några matchbilder från er ängbymatch ifall du vill ha. Dottern är inte med men du syns gapandes i bakgrunden på en bild, både du och din kompis fångade i den sköna posen där ni ser ut att vilja tjonga bollen trots att ni är åskådare.

Sånger från nedre botten sa...

förlåt, jag menade ledare.

Jesper sa...

sånger: Ja, som sagt, jag misstänker att det var samma sak som drabbade TFF idag.

Det vore kul att se bilderna (eller kanske snarare pinsamt), jag minns att vi fick gå en tränarkurs i höstas där de påpekade vikten att man som tränare var lugn vid sidlinjen och inte skrek en massa detaljinstruktioner... Jag kände mig träffad, får jag säga.

Jag har i alla fall mailadress hogstrom.barnekow@swipnet.se . Vi ses säkert imorrn igen, ser att ni möter Ängby Vit på planen bredvid den där vi spelar mot Ängby Grön...igen.

Sånger från nedre botten sa...

Jag vet vad du menar. Ibland får jag en sån där åskådarkänsla, du vet man ser sig själv från sidan, och då tystnar jag ett tag, försöker stila mig lite, men sen tar känslorna över igen och då går det inte att hålla igen.

Nå nu kan du ta bort mejladressen, det är skickat.

Syns i morgon.