17 november 2006

Vi gör en Richard Hobert. I dag - avund

Det har kommit till vår kännedom att Patrik Ekwall får 200 000 kronor om året för att blogga.

Uppdatering! Ekwall förnekar pengarna. Apropå fotbollsjournalister som bloggar är det väldigt mycket sandlådegräl dem emellan just nu. Vi är förstås för fina för sånt. Däremot såklart inte för fina för att lystet läsa dem med alla deras insinuationer om vem som drack för mycket och vem som hånglade med vem på fotbollsgalan. Ekwall förnekar förresten också hångel med Carolina Gynning.

19 kommentarer:

The Bad Boy from Beddinge sa...

Som jag skrev i mitt mail till Viggo: So what? Ekwall är bra, snabb, rolig, inititerad, grym på att namedroppa - och sjukt produktiv. En av de bloggare jag läser regelbundet. Klart han ska se till att hålla sitt varumärke hett genom att ta betalt. Det Viggo producerar i sin blogg är, vid en jämförelse, löjligt. Eller, som i somras: Jespers VM-blogg. Hoppas han tog bra betalt. Så mycket god läsning ska belönas även monetärt.

joelh sa...

å andra sidan slipper ni vinjettbilden. kanske är det inte värt 200 papp för att behöva exponeras med en sån bild. Eller jo, jag skulle tatt det.

Dysterkvisten sa...

Jag måste erkänna att jag läser Laul och Ekwall. Och jag läste Lundh mycket innan. Lundh var överlägset bäst, Ekwall tvåa och Laul kunde jag inte sluta läsa, mest på grund av samma mekanism som jag inte kan sluta kolla när Island spelar landskamper eller när det är riktigt äckliga närgångna dissektionsscener på CSI (övertydlighet: det är värdelöst och vidrigt och jobbigt att kolla på).

Själv får jag en miljard för att blogga. Det är grymt. Och inte en spänn för att ljuga. Det är minst lika grymt.

Veckans roligaste: att Jonevret vill testa om LAS gäller fotbollstränare.

Jesper sa...

Jag bestämde mig för att inte "vara för fin", utan läste båda länkarna. Jesus, vilka människor. Jag måste nog upprepa min gamla käpphäst: vill man vara fåfäng och självgod måste man vara en väldigt bra skribent. En kvalitet som inte har något att göra med hur mycket pengar man eventuellt tjänar.

Anonym sa...

Dessutom tävlar Ekwall för Irland i ESC. Hur hinner människan?

http://www.youtube.com/watch?v=H-1AQkS5Nt4

Anonym sa...

http://blogg.aftonbladet.se/6

Så det är ni som är ettfelpasstill. Herregud, vem av er hade den dåliga smaken att be honom länka till bloggen? Ni måste ju inse att en så galen, självupptagen typ aldrig skulle länka till någonting som tar fotboll på allvar, och som dessutom publicerat rader som är kritiska mot honom.

...grönvita sidan upp! sa...

anonym 6: Han har faktiskt länkat till mig i den förra bloggen han hade. Låg till och med i högerspalten. Ska jag därmed känna mig personligen förolämpad nu? Eftersom jag uppenbarligen inte tar fotboll på allvar.

Okritisk var jag inte, även om jag inte heller var odelat kritisk.

...grönvita sidan upp! sa...

Och nu MÅSTE jag sticka till Söderstadion! Mors!

Isobel sa...

Jag vet inte vad den anonyme menar. Vem är vad och vem skulle länka till vad?

Isobel sa...

Ah, nu upptäckte jag. Stackars Laul verkar lite purken för att det finns personer som tycker att han är en suboptimal fotbollsskribent. Det kan jag förstås förstå.

Jag har själv inte mailat honom för att uppmärksamma honom på vår existens i bloggvärlden, men om någon annan i Trehörnorstraff-redaktionen gjort det tycker jag inte att det är konstigare än alla de som mailar mig på verkstan för att berätta om sina bloggar. Eftersom hans läsare förmodligen är intresserade av fotboll vore det ju inte särskilt underligt om där fanns en länk hit. Men som sagt. Han verkar lite tjurig. Jag vågar knappt tänka på vad Jan Majlard skulle skriva i en eventuell blogg om oss.

...grönvita sidan upp! sa...

Isobel: Det skulle säkert åtminstone bli underhållande.

Anonym sa...

Du har förstås rätt, Isobel, att det kan vara smart att be folk länka till en ny blogg. Man att be någon länka som på upprepade ställen får stryk på denna blogg, och som dessutom är en känd egomaniac, är lite väl optimistiskt kanske...

Anonym sa...

Hur Majlard skulle reagera? Oläsligt, såklart...;-)

Anonym sa...

Varför är sportjournalister alltid så arga på varandra, det finns ingen grupp av människor som är så förbaskat snarstuckna. Jag tycker bloggarna/krönikorna är undehållande, men huvudsakligen så hackar de mest på varandra.

Jesper sa...

Vi är ju individer som alla gör vad vi vill, men jag har svårt att tänka mig att någon av oss skulle maila till Laul. Jag har läst hans blogg en gång, för ett år sen, därtill kommenderad som research till ett Offsidejobb. Den mänskliga småskurenhet som där uttrycktes lockade inte till någon upprepning. Kände likadant när jag följde Isobels länkar till Ekwall et al häromdagen och upptäckte alla belåtna gliringar över SvT-Sladjans klavertramp. Känner mig bara beklämd av all den där skiten. Människor utan integritet. Låt dem hålla på.

leif e sa...

Som objektiv läsare, helt utanför journalistvärlden och era eventuella vendettor, måste jag ändå försvara er mot Laul. Jag har inte alls uppfattningen att det på bloggen kommenteras speciellt mycket artiklar och skribenter. Klart att Majlard får sina slängar men det är väl närmast en naturlag.
Gjorde en statistisk undersökning (korkat att göra det på ledig söndagkväll istället för att vänta till jobbet imorrn...) på era oktober inlägg. På ca 70 inlägg fanns det en släng till Mats Olsson, en till Majlard och ett beröm till samme Majlan(!). Laul var inte nämnd. Hans klädsel beskrivs en gång i september (khakishorts och keps) och han nominerades till Mr Exclusive. KAN det vara en annan blogg han tänker på eller är han sur för att han inte får va med?

Jesper sa...

leif e: det enda viktiga är vad du och andra som läser bloggen tycker. man kan knappast skydda sig från att bli missförstådd av någon som verkligen vill missförstå en.

anonym #6: fotbollsjournalisterna tillhör en liten värld, som hela tiden stöter på varandra på matcher och presskonferenser. det skapar ett egenartat klimat av rivalitet, konkurrens och konformism, där människor smågnabbas hela tiden om personliga, snarare än om principiella frågor, men samtidigt alltid är snara att försvara sitt kollektiv mot utomstående. Som verkar ha skett i detta fall. Så fungerar väl alla dysfunktionella familjer...

...grönvita sidan upp! sa...

Nu länkar Laul till mig igen. Får jag inte vara med och leka längre här, då?

Jag vill tro att uppskattningen beror på att ...grönvita sidan upp! är den felande länken. den bloggtranscendent som överbryggar klyftan mellan sportjournalistiken och kulturfotbollsdiskussionen...
...men jag är inte dummare än att jag fattar att det bara är för att jag bashade hans käre antagonist Olof Lundh rätt rejält i morse.

Nåväl. Detta bara tänkt som en knorr.

Jesper sa...

gsu, den renom är allting rent, som det står i Bibeln. Det viktiga är hur man skriver själv (i ditt fall: bra), inte vilka eventuellt sämre skribenter som eventuellt länkar till en. Låt de där gossarna som får betalt för att blogga sköta kivet med varandra...