27 september 2006

Trust your feelings, Luke

Jag som trodde att Malmö FF:s problem var att Jari Litmanen var skadad. Sällan har jag sett en man dominera en plan som den julidag när jag såg MFF:s träning bakom Malmö stadion; redan när bollen var på väg mot en medspelare ropade han instruktioner om vad denne skulle göra när han väl fick den. Jag tänkte att det måste vara demoraliserande för ett lag att ha en sådan potentiell ledargestalt i laget och samtidigt hela tiden ha honom skadad; det skulle nästan vara bättre att inte ha honom i truppen alls. Nu har han ju faktiskt varit med ett par omgångar, utan att resultatet blivit så mycket bättre.
Nej, den enda kvarvarande möjligheten är att det vilar en förbannelse över MFF. Kan någon IFK Malmö-anhängare ha lyckats utslunga någon sådan innan de försvann ur Allsvenskan, krossade av Eric Perssons oblidkeliga hat? Kan all den samlade antagonism som Krister och Puskas och Bob lyckades samla på sig under 70-talet ligga kvar som ett slags Kraftens Mörka Sida någonstans? Och vem ska bli den Luke Skywalker som ska träda fram och försona den ljusa och den mörka sidan med varandra?
Kan det vara Behrang Safari?

4 kommentarer:

Kappan efter vinden sa...

problemet med jari är att han är jämngammal med Obi wan kenobi

Jesper sa...

Jari måste vara Yoda. Junior är en trovärdig Han Solo och Olof Persson är utan minsta tvivel Chewbacca.

Barbouille sa...

Alltså, att MFF har sådana skadeproblem kan bero på att man envisas med att köpa skadebenägna spelare.

Kappan efter vinden sa...

enligt belackarna beror skadorna på absurda doser fysträning utan boll inför säsongen. men vafan, dom är ju inte gjorda av socker.