29 oktober 2006

Elfsborgs lösen

Där sprang Anders Svensson och där sprang Holmén och ingen av dem tacklade Olivier Karekezi som sprang bredvid dem och i godan ro nalkades straffområdesgränsen. Det var som att se Stefan Schwarz springa bredvid Romario i den där VM-matchen 1994, med den skillnaden att Schwarz hade ett gult kort tidigare och hade order att inte tackla. Det var som att se det gamla, icke-tacklande Elfsborg sticka upp ett hårdbandsbeklätt huvud mitt i leran på Olympia. Älvsborgs lösen kostade Sverige många år av svett, möda och umbäranden. Låt oss se vad detta ögonblick av glömska kostar Elfsborg.

7 kommentarer:

Studiomannen sa...

Och ikväll får vi se vem som får slagläge inför söndagen.

Men dagens lag är Bunkeflo. Josh bloggar intressant om laget som Bunkeflo ersätter:

http://www.scriptorium.se/josh/2006/10/29/upp-som-en-sol/

Jesper sa...

tack för tips! Jag tänkte åka till Södertälje, men det blev omöjligt att familjeskäl. Var där för en månad sedan, såg ett lag utan självförtroende och halvtomma läktare - inget av det som hände igår förvånade mig tyvärr det minsta. Vi får se om Micke Persbrandts intresse för dem håller i sig...

Jesper sa...

Visst är det 1-1-målet i gruppspelet jag tänker på. Och visst sprang Henke bakom Romario, som en annan elfsborgare, men Schwarz fanns precis bredvid också (har inte tillgång till en tv-upptagning av målet precis nu och kan inte precisera mer) och Tommy Svensson berättade för mig, när jag var med om att göra ett rep om VM -94, att han tog på sig målet, för att han gett den redan varnade Schwarz order om att inte tackla i onödan. Henke väntade han sig kanske inga tacklingar av i något fall..

Studiomannen sa...

För övrigt var det en fröjd att snacka nedlåtande mot alla de som undrade hur Kåmark lyckades att bevaka Romario så förtjänstfullt som han ändå gjorde. Varför?

Därför att Kåmark redan hade nollat Romario när Blåvitt piskade PSV året innan.

Jesper sa...

Mja, Rumänien hade ju faktiskt slagit ut Argentina i vad som allmänt ansågs som 94-VM:s bästa match...

Studiomannen sa...

Och den var lysande. Mest självlysande var Hagi.

Jesper sa...

Håkan Mild!